NMBU arrangerer lokalt kurs – bærekraftige matsystemer

Fremtidens matproduksjon er under sterkt press og det å ivareta matsikkerheten vil bli viktigere i årene som kommer. Kurset vil ha ei lokal og faglig forankring i matsystemene i våre fjellkommuner med blant anna Nord Østerdal og Nord Gudbrandsdal. 

Målgruppe er bønder, foredlere og videreforedlere, rådgivere, landbruksorganisasjoner, samvirker, grossister, distributører, avfallshåndtering og studenter.   

Vi må sørge for å utnytte ressursene våre på en smart måte, slik at vi har mulighet til å forsyne befolkningen med egenprodusert mat, nå og i fremtida.  

Kurset gjennomføres vinter/vår 2024 med fysiske samlinger i Nord Østerdal, med driftsbesøk til aktuelle produsenter og andre aktører i det lokale matsystemet. Datoene for samlingene og eksamen (som er frivillig) er: 

1. Samling 12.-14. februar 2024 ved Tynset Høgskole og Studiesenter (TSH)

2. Samling 11.-13. mars 2024. Sted Nord Østerdalen, ikke endelig avklart. 

Eksamen vil være en gruppeoppgave med frist for innlevering 8. mai 2024. 

Kurset vil i tillegg benytte NMBU sine digitale læringsplattformer. 

 

Ansvarlig for kurset er postdoktor ved NMBU Hanne Fjerdingby Olsen. 

Påmeldingsfrist er 15. desember 2023. Dersom det blir flere påmeldte enn plasser følges «først til mølla» prinsippet. 

Mer informasjon om kurset og påmelding på denne linken:  Kurs - Bærekraftige matsystemer | NMBU