Råd og nytt om koronaviruset

Verdens helseorganisasjon har erklært internasjonal folkehelsekrise på grunn av det nye koronaviruset.

Dette er situasjonen:

Koronaviruset kan gi luftveisinfeksjon hos mennesker. I mange tilfeller har det kun gitt mild sykdom, men det rapporteres også om tilfeller av alvorlig sykdom og dødsfall.

Hvor finner du oppdatert informasjon?

Vi anbefaler alle å følge med på Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet sine hjemmesider.

Har du vært på reise?

Slik  kan smitte forhindres:

Informasjon til barn og unge:

Skolene i Tolga kommune starter nytt skoleår;

Vingelen skole; mandag 17.august kl. 08.30. Oppmøte på skoleplassen.

All skoleskyss går til vanlig tid! SFO er åpen som vanlig.

Tolga skole;  mandag 17.august kl. 08.30. Oppmøte på kunstgressbanen v/skolen

Parkering på parkeringsplassen ved bussholdeplassen for besøkende til skole, kulturskole, SFO og ansatte. Sykkelparkering for elevene på nedsiden av gymbygget.

All skoleskyss går til vanlig tid! SFO er åpen som vanlig.

Koronotiltak gjelder også fra  skolestart!

Viser til egen informasjon fra skolene og kommunens hjemmeside. Vis hensyn og følg de rådene som gies.

VELKOMMEN TIL NYTT SKOLEÅR!

Biblioteket åpner igjen etter ferien, og har samme åpningstider som før;

- mandag kl. 11.00 - 15.00

- tirsdag  kl. 14.00 - 19.00

Nybygg Tolga Barnehage hva er ståa den 30.07.20:

Innvendig er barnehagen bygningsmessig  ferdig (det mangler noen garderobeskap).

Uteområde:

• Området er ferdig planert.
  • Alle ledninger VA og el. er ferdig nedgravd.
  • Trestolper for lysarmatur på uteområdet er ferdig nedsatt. Blir lyssatt i uke 36.
  • Gjerde er under oppføring gjelder både plankegjerde og flettverksnetting. Dette blir ferdigstilt innen uke 33.
  • Alle lekestuer, gapahuk og vognrom er flyttet fra Knutshauåen og Lyngbo ned til den nye barnehagen.
  • Ferdigplen legges på tirsdag 04.08.20.
  • En gruppe jobber med beplantning av trær og busker på uteområdet.
  • Lekeapparater (nye) ferdigmonteres i uke33.
  • Alle arealer hvor det skal være plen blir tilsådd innen uke33.

Barnehagen skal tas i bruk den 17.08.20.

Årets vinner er musikeren, komponisten og instrumentbyggeren Einar Selvik.

Prisvinneren ble dessverre forhindret i å komme på grunn av sykdom i familien, men publikum fikk en fin konsert etter utdelingen. Der deltok Eilif Gundersen, Eli Storbekken, Hildegunn Øiseth, Jørn Simenstad, Hans Fredrik Jacobsen, Øystein Olafsen og Mary Barthelemy.

Ordfører Bjørnar Tollan Jordet og Knut Sagbakken fra Olsok-komiteen forteller deg her om årets program:

For tekst se her:

Da er vi endelig klar Olsok igjen og vi i Tolga kommune gleder oss stort, og Knut hva er det vi gleder oss til?     Ja, det er mye, vi hadde jo litt utfordringer i år, når det kom pandemi og det hele.  Men vi har klart å få til et bra program, som det også har vært tidligere år.   Et veldig bredt program. Det går over mange dager vi begynner i dag, fredag og går helt 29.juli faktisk.   Det er utrolig mange dager og grunnen til det er at Olsokdagen er onsdag om ei halvanna uke. Vi har fått til et bredt program i alle bygdene og det er vi veldig glad for.           Vi har vel ikke de helt store arrangementene i den forstand at det skal være mye folk der, men Olsok i Tolga er jo nettopp dette å treffe igjen andre. Treffe igjen kjente og møtes.  Og jeg tror vi har et godt program, et variert program. Absolutt og det blir jo veldig godt å kunne møtes igjen, særlig i år når vi har hatt så pass mange forskjellige restriksjoner. Også er det godt jobba av Olsok-komiteen å skape trygge og gode møteplasser for oss. Og vi i Tolga kommune, vi skal være tilgjengelig rundt om kring, så hvis du vil ha en prat med oss i løpet av Olsok så er det bare å ta kontakt. Vi kommer også til å legge ut informasjon om de plassene vi skal være tilgjengelig på. Så da treffes vi i Olsok og ha ei flott feiring!

Denne appellen kommer fra alle ordførerne i de 46 Innlandskommunene og Fylkesmannen i Innlandet:

Kommunen har i dag, 8.7. 2020, mottatt søksmålsvarsel mot Fylkesmannen i Innlandet og Tolga kommune, med svarfrist 31.8.2020, fra advokat Skjerdal som representerer to av brødrene i vergemålssaken. -Tolga kommune tar varselet til etterretning. Vi vil bruke tiden fram til svarfrist til å gjennomgå dokumentasjon og innhold i varselet, uttaler rådmann Siv Stuedal Sjøvold.

Undersøkelser viser at hyttefolket slurver med brannsikkerheten. De bekrefter også at de vil bruke hytta mer enn de pleier denne sommeren. Brannvesenet oppfordrer derfor alle til å påse at alt står bra til når det gjelder brannsikkerheten.