Oversikt over skolehelsetjenestens tilbud:
- trinn: Skolestartundersøkelse, presentasjon av helsesøster og skolehelsetjenesten. Tema som høyde/vekt, syn, hørsel, fysisk og psykisk helse. Oppfølging av enkeltelever etter behov.
- trinn: Informasjon og vaksine DTP/IPV- difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.
- trinn: Vekt og høyde blir målt på alle elever. Oppfølging av enkeltelever etter behov. Ernæring og aktivitet blir gitt i gruppe.
- trinn: Oppfølging av enkeltelever etter behov.
- trinn: Pubertetsutvikling, helse og livstil blir gitt i gruppe
- trinn: Informasjon og vaksine MMR- meslinger, kusma og røde hunder. Pubertetsutvikling, helse og livstil ved behov i grupper. Forebygging av vold og seksuelle overgrep blir gitt i gruppe i samarbeid med skolen.
- trinn: Informasjon og vaksine HPV- humant papillomavirus. Samtalegrupper jenter og gutter. Forebygging av vold og seksuelle overgrep blir gitt i gruppe i samarbeid med skolen.
- trinn: «Bli kjent samtale» gjennomføres på alle elever, informasjon om skolehelsetjenesten. Oppfølging av enkeltelever ved behov. Vekt og høyde blir målt på alle elever. Rusforebygging og psykisk helse i samarbeid med helsesøster, ruskonsulent og psykiatrisk sykepleier.
- trinn: Seksuell helse, prevensjon og smittsomme sykdommer. Rusforebygging og psykisk helse i samarbeid med helsesøster, ruskonsulent og psykiatrisk sykepleier. Rusforebygging og styrking av foreldrerollen i samarbeid med skole, politi, barnevern og rustjenesten.
- trinn: Informasjon og vaksine – polio, stivkrampe, kikhoste og difteri. Psykisk helse i samarbeid med skole. Rusforebygging og psykisk helse i samarbeid med helsesøster, ruskonsulent og psykiatrisk sykepleier.
Helsesøster er å treffe i Vingelen skole mandag i partallsuker fra klokken 09.00 - 12.30.
Tolga skole tirsdager hver uke fra klokken 08.30 til 12.30.
Kommunepsykolog
Folldal, Alvdal, Rendalen, Tynset og Tolga har som en del av et interkommunalt samarbeid ansatt kommunepsykolog i helsestasjon.
Kommunepsykologens jobb er forebyggende helsearbeid, system-/veiledningsrettet arbeid, folkehelse og tidlig innsats. Psykologressursenes primære målgruppe er de fra 0 til 20 år og deres pårørende.
Psykologen samarbeider med, og er tilgjengelig for andre fagtjenester for barn og unge i kommunen for råd, veiledning og konsultasjon.
Tjenesten er gratis og lavterskel.
Kommunepsykologen kan nås ved å ta kontakt med helsestasjon/skolehelsetjenesten.