Råd og retningslinjer ndg koronavirus

11.mars 2020 satte Tolga kommune krisestab.Inntil ny beskjed er gitt gjelder følgende:

• Tolga omsorgstun er stengt for besøk. Dette betyr at besøk begrenses til det strengt nødvendige.Ta kontakt på tlf: 400 32 025.
  • Tolga svømmehall og gymbygget er stengt.
  • Tolga fritidsklubb er stengt.
  • Tolga bibliotek er stengt.
  • Tolga kommunehus har redusert tilgjengelighet. Ta kontakt på tlf: 624 96 500/ postmottak@tolga.kommune.no for avtaler.
  • Redusert aktivitet i Tolga kulturskole.
  • Formannskapsmøter avholdes som normalt, kommunestyremøter gjennomføres som fjernmøter.
  • Arrangement (idrettsarrangementer, kino, teater, konserter, fester mv.) med mer enn 50 deltakere (inkludert publikum) bør ikke avholdes.

Gode råd:

• Minst 5 grundige håndvask med såpe daglig. Antibac hvis vann og såpe ikke er tilgjengelig. Vask hender når du ankommer arbeidsplass. Vask hender når du kommer hjem. Hold hendene unna munn/ansikt.
  • Bruk papirlommetørkle, kast etter bruk.
  • Vi håndhilser og klemmer ikke, hils uten kroppskontakt.
  • Overhold karanteneregler.
  • Virksomheter med muligheter for dette anbefales hjemmekontor.
  • Unngå kollektivtransport som ikke er helt nødvendig.
  • Ta med matpakke hjemmefra, spis alene eller i mindre grupper.
  • Unngå utenlandsreiser.
  • Unngå unødvendige reiser utenfor Fjellregionen.
  • Unngå unødvendige flyreiser innenlands.
  • Unngå sosiale sammenkomster (bursdager, familietreff, minnesamvær mv.).
  • For å unngå trengsel i folkeansamlinger, inne og ute, bør utesteder, serveringssteder, forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling, legge til rette for at alle tilstedeværende personer kan holde 1 meter avstand til andre i hele lokalet eller på hele arenaområdet.