Opplæringskurs for nye fosterforeldre på Savalen

Klikk for stort bilde Opplæringskurset PRIDE gir deg mulighet til å vurdere om det å være fosterhjem er noe for deg og arrangeres på Savalen Fjellhotell 1.februar-24.mars 2019.

Informasjon om kurset

Alle som vurderer å bli fosterforeldre får grunnopplæringen PRIDEEt av formålene med opplæringen er å gi dere en mulighet for å vurdere om dette er interessant. Opplæringen er uforpliktende. Dere velger selv dersom dere vil avslutte prosessen under eller etter kurset. Kurset går over flere samlinger; kursdagene fremgår øverst på siden. 

VIKTIG: Før du/dere kan delta på PRIDE grunnopplæring vil vi fra Fosterhjemstjenesten komme på hjemmebesøk. Dette gjør vi for å kartlegge forventninger og rammer rundt det å være fosterhjem. I tillegg må alle levere egenpresentasjonsskjema før kursets oppstart.

Det er spesielt stort behov for fosterhjem til barn over 7 år. Fosterhjemstjenesten må derfor prioritere familier som vil ta imot barn i den alderen og oppover på enkelte kurs. Det betyr at de som ønsker yngre barn noen ganger må vente lenger før de kan gå på PRIDE. Klikk på denne lenken for å lese mer om kurset på Savalen og det å være fosterforeldre, samt PRIDE.