Koronavaksinasjon for innbyggere i Tolga kommune

Det er kommunen som er ansvarlig for å vaksinere sine innbyggere, uavhengig av hvilken kommune man har fastlege i. Vaksinen distribueres av sentrale myndigheter.

Vi har 23.desember 2020,  fått beskjed fra vaksineforsyningen/FHI om at Tolga kommune får de første vaksinene i uke 1, og tilsvarende mengde de neste ukene. Dermed kan vi begynne å vaksinere de som skulle prioriteres først, som er beboere på sykehjem. På landsbasis mottas ca 40 000 doser p.r uke utover januar, og disse fordeles etter innbyggertall til alle landets kommuner. Med denne tilgangen kan vi ikke begynne å kalle inn den øvrige befolkningen til vaksinering før tidligst i februar.

Alle innbyggere vil bli kalt inn. Vi følger den nasjonale anbefalingen for prioritering av befolkningen, som ligger inne på FHI sine sider.

Tilgangen på vaksine kan endre seg. Kommunen er innstilt på å arrangere vaksinering av større antall dersom vi får nok vaksiner til dette. Kommunenes hjemmeside vil oppdateres fortløpende.

Se også informasjon på FHI sin nettside om vaksinasjon.