Vingelen forside

 

Vingelen skole har 50 elever fra

1.-7.trinn skoleåret 2017 – 2018.

 

Skolen er et oppvekstsenter med Vingelen barnehage.
 

Adresse: 2542 Vingelen.
Tlf: 62494772.

Rektor er Ola Borgar Bakos.

I staben er det 7 lærere, 2 assistenter og 1 miljøterapeut.
Trygghet, trivsel, tilhørighet og kunnskap er skolens hovedmål.

 

 

 

Nyheter
Gutt med bøker

Vi fortsetter å legge ut ukeplaner og arbeidsplaner her i stede for på Fronter. Klikk på overskrifta, så kommer du til planoversikten. For skoleåret 2016/2017 blir planene lagt ut på nett før kl. 13.00 på tirsdager.

13.02.2018

En bestemor viser hvordan det skal gjøresJula nærmer seg og vi må sørge for at noen baketradisjoner holdes i hevd.

Små og store bakte kransekake, havrekjeks, kolakaker og sigarer. Både mødre og bestemødre bidro med hjelpende hender og nyttig kunnskap til glede for alle sammen. En god del av baksten ble solgt på årets Julemesse i Fjellheim.

28.11.2017

SkolekorVingelen skole startet i uke 43 med prosjekt Skolekor. 1 time hver uke samles hele skolen i gymsalen for å synge sammen. I de første 4 ukene har vi hyret inn elevbedriften «Samklang» som består av 2 elever fra videregående skole.

27.10.2017

Ut på tur, aldri surTirsdag 5.september dro elevene ved Vingelen skole til Nystuvollen i setergrenda Ørvilldalen. Formålet med dagen var å gjøre en dugnadsjobb for idrettslaget i forbindelse med ny løypetrasè til vinteren. En formidabel arbeidsinnsats ble lagt ned av små og store, og både gråvie, einer og trær ble ryddet og brent. Vi rakk også en fin tur opp på Gråræbben.

 

08.09.2017

Stas med dyrI uke 35 hadde alle elevene ved Vingelen skole uteskoledag på Movollen i Svartåsen.

I aldersblanda grupper lærte elevene om separering, de laget smør av fløte og kokte fløtekarameller av fløte. I tillegg gikk de natursti med innlagt sanseløype, hoppet i høyet, koste med alle dyra, og var med på inseminering av ei ku. Det ble også tid til spikking og lek. Klikk deg inn på saken for å se flere bilder.

08.09.2017

Dans 1Elevene ved Vingelen skole har hatt dans på timeplanen. Målet var å lære folkedans og inspirere og motivere for at pardans som pols, reinlender, polka og sving fortsatt holdes i hevd blant «kommende slekter». Som kick-off hadde vi besøk av halling- og Frikardanser Martin Myhr. Han inspirerte og imponerte oss med sine danseferdigheter og «hatt-spark». Fredag 21.april avsluttet vi danseukene med «pøsjemoro» og dans i Fjellheim for elever, foreldre og besteforeldre. Det har rykket i dansefoten og innsatsen har vært upåklagelig. Klikk deg inn på saken for å se flere bilder.

11.05.2017
Hoop i det 1

Helga Storbekken har i det siste tiden jobbet med et kunstprosjekt på skolen med 5. og 9. trinn.  5 trinn har hatt tegneserie som tema, og 9 har jobbet med abstrakt og figurative motiver. 9 har også lekt seg med motiv med hoppere - et aktuelt tema mot årets hovedlandsrenn. Disse bildene blir stilt ut i banken. Så elevene har hoppet i det og vært kreative. På neste side ser du noen av bildene.

30.01.2017

Musefeller 3Mellomtrinnet har jobbet med å lage ting som beveger seg innen temaet «teknologi og design» i naturfag. Resultatet ble musefellebiler laget av bl.a. syltetøyslokk, musefeller og muttere. For å få framdrift på bilene måtte de hente energi fra fjæra i musefella. Engasjerte elever samarbeidet godt om byggingen og bilen fikk fart på seg.

25.01.2017
Vannprosjekt 3

De siste to ukene har 1.-4.trinn lært mer om vann og hvordan vann kan endre form ved ulik temperatur. Vi har gjennomført noen forsøk for å undersøke vann i fast form, flytende form og som gass. Elevene fikk prøve å lage egne hypoteser på forhånd, og de skrev forskerrapport etterpå. I tillegg har vi laget ishender og islykter som pynter fint opp utenfor skoleinngangen.

19.01.2017
Bygdafrokost knekkebrød

Vingelen skole inviterte fredag den 18. november hele bygda og flere til på bygdafrokost. Omtrent 300 mager ble mettet, og vel så det……..  Alle elevene har vært med på forberedelsene som startet med bærplukking og fisking tidlig i høst.  På sjølve dagen var det  6.-og 7.trinn  hadde vertskapsrollen, i tillegg til flere lærere.  - Takk til god hjelp fra damer i Sanitetsforeninga som hjalp til på kjøkkenet. Sier seg sjøl at det er travelt, når så mange besøkende kom, så det ble ikke tatt så mange bilder under frokosten, men her kommer et knippe fra forberedelsene.

05.12.2016
Bygdafrokost 2

Nå nærmer det seg den store bygdafrokosten i Vingelen. Vingelen skole har forberedt seg siden i høst med sanking av både bær og sopp.

I disse dager lages det masse god mat som vi serverer fredag den 18.11. fra klokken 06.30

16.11.2016
Tur til Markusbua 3Småtrinnet ved Vingelen skole tok seg en tur til Markusbua tirsdag 20/9 i meget godt og varmt høstvær!
Her er noen bilder fra turen
22.09.2016

Sykekltur til Lona 3Torsdag i forrige uke var 5.-7. ved Vingelen skole på sykkeltur til Lona. På vei fra skolen og inn hadde vi flere stopp, der vi lærte stedsnavn og gårdsnavn. Vi hadde base ved Lona leir og badeplass. Tema for dagen var «mat på bål». Da elevene kom fram hadde lærer og noen elever gjort klar noe av maten. På menyen var det kyllingwok med masse grønnsaker og ris.

05.09.2016
Tur - Nonsvola

2. skoledag gikk hele Vingelen skole med sine 53 elever over Nonsvola og hadde utmerket turvær! Elevene var delt inni aldersblanda grupper.

Alle tok en god rast oppå toppen med fantastisk utsikt over bygda, før de gikk ned på Aasgårdvollen til budeia Inger Aasgård og fikk høre om seterdrift før og no.

24.08.2016

forfatterbesøk Bjørn Sortland - viser hvordan bøken er lagt opp for å få leseren til å lese videreI dag har forfatter Bjørn Sortland være på besøk på Tolga Bibliotek. I salen satt mellomtrinnet ved Tolga og Vingelen skoler, og noen til. 
Det var et svært lydhørt publikum som fulgte forfatteren godt i hans fremlegging av prossessen med å skrive bok - Fra i idé til produktet de leser.
Sortland er årets SommerLes-forfatter.

Klikk videre for flere bilder.

24.05.2016
Aktivitetsdag barn i bakken

Endelig vart det aktivitetsdag på ski ved Vingelen skole! Felles oppvarming med OL-floka. Deretter fikk ivrige elever prøve seg både på slalåm, hopp og humpedumpeløype i tillegg til ei rundløype hvor de skulle gå på ideal-tid. Dagen ble avsluttet med stafett og premieutdeling mens sola varmet godt.

11.04.2016

I Hamran - i skitrekketVingelen skole fikk en herlig dag på en flott plass!!  Vingelen skole med sine 52 elever inntok Hamran en hel skoledag! Her var det nok av utfordringer for både stor og liten. Noen prøvde miniski, andre tok mot til seg og testet hoppbakken, plenty akemuligheter og ikke minst perfekte forhold for allsidig skilek.

01.02.2016

Hamar naturskole - engasjerte og lærevillige vingels-eleverFredag 4.desember gjentok vi suksessen fra i fjor med storstilt besøk fra Hamar Naturskole på Vingelen skole. 1.-7.trinn på Tolga skole var med oss i år også. Dagen både startet og avsluttet med et sceneshow der røyk, ild, og smell kom som perler på en snor, til elevenes store begeistring. Elefanttannkrem, brusfordelingsmaskin og oppskyting av 200 plastikkballer var blant noe av det vi fikk se.

17.12.2015

Julebakst To gutter bakerDe to siste tirsdagene har alle elevene ved Vingelen skolen hatt en halv skoledag hver med tema tradisjonsbakst/julebakst. I aldersblanda grupper har de laget goro, serinakaker, sandnøtter, peppernøtter, colakaker og havrekjeks. Resultatet ble veldig mange gode og fine kaker som elevene skal selge på årets julemesse i Fjellheim søndag 29.november.

26.11.2015
Barnekoret med Kork

Under fredagens storstilte Johan Øian-konsert med Kork, stilte Tolga og Os kommuner med barnekor. Hele 80 elever fra 3. og 4.klasse, hvorav ca 40 fra Tolga og Vingelen skoler sang seg til ekstra lang applaus. I forkant øvde de med Tone Hulbekmo og Hans Fredrik Jakobsen. Barnekoret sang 5 sanger av Johan Øian: Helene Harefrøken, Bolla Pinnsvin, Nøtteliten, Petter Vekkerklokke og Kaffelars Kopperkjel. Det var en stor opplevelse å få synge med Kringkastingsorkesteret!!

03.11.2015

Uteskole Vangsåsen 2Tirsdag 20.oktober gikk 1.-4.trinn til Vangsåsen og skogsområdet ved skytterbana i Vingelen. 3. og 4.trinn jobbet med beregning og måling av omkretsen på toll, gran og bjørk. 1. og 2.trinn laget geometriske figurer, og inni figurene laget de mønster med ting de fant i naturen. I tillegg lærte elevene å skille mellom «tuppull» (kongle) fra gran og toll (furu) og de ulike tresortene i området.

26.10.2015

blåbær2 - liteElevene ved Vingelen skole deltatar i høst på «Beintøft». Dette er en nasjonal konkurranse arrangert av Miljøagentene. Formålet med konkurransen er å engasjere norske elever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Det er mange gode grunner for å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Det er klimavennlig, mindre bilkjøring = mindre CO2-utslipp. Det er bra for helsa, vi får rørt kroppen og «lufta» hodet før en dag på skolebenken. Mindre biltrafikk gir også en tryggere skolevei.

Konkurransen foregår fra 16.september til 13.november og vi oppfordrer alle til å være med å være «beintøffe» 

For mer informasjon, se infosider: http://beintoft.no 

29.09.2015

Jordvollen3 - liteVi har kommet godt i gang med skoleåret 2015/2016. I tillegg til fagjobbing har vi hver høst ekstra fokus på relasjonsbygging og aldersblanding av grupper, gjennom opplevelser ute i nærområdet vårt. Det har vært mange fine solskinnsdager etter skolestart, og vi har hatt fine uteskoledager med ulike tema.

15.09.2015

skoleeleverDa nærmer det seg nytt skoleår og tidene for skolestart er som følger: Tolga skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30.  Oppmøte i Vidarheim. Vingelen skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30. Alle busser går til vanlig tid for begge skolene. Vi ønsker alle gamle og nye elever velkommen til et nytt skoleår.

11.08.2015

Løver i Vingelen 1 - liteDe siste ukene har elever og voksne ved Vingelen skole øvd mye til årets 17.mai-oppsetning, «Løver i Vingelen». Elevene bidrar også i år med både skuespill, sang og musikk. Manus er skrevet av Gudny Hagen etter inspirasjon fra Disneyfilmen «Løvenes konge».

13.05.2015

Søppelplukking 3De to siste ukene har alle elevene ved Vingelen Skole hatt fokus på søppel og miljø. Fredag 24.april avsluttet 1.-4.trinn dette temaet med en uteskoledag der de skulle undersøke hva som blir kastet i naturen rundt om i bygda.

28.04.2015

Påskelunsj Vingelen1Fredag 27. mars var det påskelunsj for alle elever og voksne ved Vingelen Skole. 3. og 4. trinn var som fast tradisjon verter, og sto for både matlaging, pynting og gjennomføring. De holdt også en velkomsttale der de fortalte om påskens symboler. Det ble servert hjemmelagde rundstykker og brød, eggerøre, kakao og annet godt pålegg. Vi fikk en trivelig og god lunsj i fellesskap før påskeferien tok til. En riktig god påske ønskes alle!

27.03.2015

Utematematikk1Første og andre trinn i Vingelen har jobbet med addisjon i matematikktimene den siste tiden. For å skape variasjon i undervisningen tok vi en utetime der elevene parvis skulle lage regnestykker med kvister. Vi satte alle stasjonene sammen til ei «matematikkløype», som alle parene skulle gå gjennom til slutt. De skulle skrive ned alle regnestykkene og prøve å løse de. Engasjerte og kreative elever syntes dette var en morsom måte å regne matematikk på.

24.03.2015

100-dagers fest 1Elevene ved 1. og 2.trinn i Vingelen har helt siden første skoledag telt sugerør, ett for hver dag de har gått på skolen. Dette har satt fokus på telling og gruppering av mengder i enere, tiere og hundrere. Iveren var stor da nedtellingen til 100 dagers-festen begynte å nærme seg slutten. Fredag 23.januar ble 9 tierbunker og 9 enere byttet ut til 10 tierbunker og dermed en hundrer-bunke. Dette markerte vi med en skikkelig 100 dagers-fest. Elevene skrev invitasjoner til besteforeldrene sine. Vi feiret med matematikkaktiviteter, baking, og alle fikk lage sin egen krone med 100 gjenstander på. Etter lunsj kom besteforeldrene på besøk. Da ble det underholdning i form av sang, kaffe og bakst-servering, og yatzi-spilling.

28.01.2015

Mattedag Vingelen 1Tirsdag 20.januar var det matematikkdag for 1.-7.trinn ved Vingelen Skole. Elevene samarbeidet i aldersblanda grupper, på sju ulike stasjoner gjennom dagen. Hver stasjon var en «lagkonkurranse» med ideer hentet fra NRK-programmet «Mesterens mester». Det hele endte opp i en felles lagfinale hvor det til slutt ble kåret et vinnerlag. Lærelystne elever viste stor innsats og god lagånd. Matematikk er gøy!

De sju ulike konkurransene innebar: Idealtid:  gå ei løype to ganger med mest mulig lik tid, lage forskjellige trekanter ved bruk av tangrambrikker, Da Vinci-Koden: finne riktig antall geometriske figurer for så å løse et regnestykke, bygge et så høyt tårn som mulig ved hjelp av treklosser (med tidsfrist), geometri og areal: lage figurer med et gitt areal ved bruk av geobrett og strikker, anslå lengder: klippe av snorer som har gitte lengder og desilitersmåling med vann.

21.01.2015
Besøk på sykehjemmet 2

3. og 4. trinn ved Vingelen Skole har vært på Omsorgstunet og underholdt med sang og musikk. Det var stor stas, og beboerne dro kjensel på noen kjente fjes. «Er lik» sine besteforeldre. Her er noen bilder fra besøket.

13.01.2015

temadag hva skjer nåForrige uke var det duket for en spennende dag for elevene fra 1.-7.trinn på Tolga og Vingelen skoler. Natur og kulturkunnskap sto i sentrum, ispedd spennende fysikk-show på morgenen. Elevene ble delt i fem aldersblanda grupper. I løpet av dagen var alle innom: Informasjon om Forollhogna nasjonalpark og Vingelen nasjonalparklandsby (på Bunåva), spikking av skremmepinne for rein, arkeologi, energikamp samt søppel og kildesortering.

16.12.2014

Bygdafrokost-tidligere eleverNå kan vi si vel blåst for den 15.bygdafrokosten i rekken!

Fra tidlig morgen og utover formiddagen, var det rundt 350 som spiste seg gode og mette da elever ved Vingelen skole inviterte til bygdafrokost 21.november.

Alle elevene deltok flittig i forberedelsene, mens det var 6.-7. som var vertskap på selve arrangementet. De gjorde en flott innsats for at gjestene skulle trives! Se bilder fra dagen ved å klikke deg inn på saken.

 

28.11.2014

Rakfisk på fatVingelen skole inviterer igjen til Bygdafrokost i Fjellheim. Fredag 21.november kl. 06.45-11.00 byr elevene på bl.a hjemmesydd rull, røkt rein fra Vingelen, sylte av gris fra Mathiasgården og røkt fisk fra Gjersjøen. Se hele menyen her.

10.11.2014

Basisløype Vingelen skole 1Vingelen skole har i samarbeid med Vingelen Idrettslag, satt opp en ny basisløype på «Morabben» (området ovenfor fotballbanen) der barn og unge får trent basisferdigheter. Elevene på skolen har bidratt med å klippe og rydde området for kvist og småtrær, og i løpet av høstferien har flinke dugnadsfedre og besteforeldre bidratt til at basisløypa nå står ferdig. Løypa utfordrer både styrke, koordinasjon, balanse og kondisjon, noe som er sentrale ferdigheter uansett alder eller idrett. Elever og idrettsungdom har allerede tatt løypa i bruk og vi håper så mange som mulig vil benytte seg av tilbudet. Det arbeides med å få på plass lyskastere slik at det også går an å bruke området på kveldstid.

17.10.2014

Svartåsen 1Jordvollen ligger i setergrenda Svartåsen og er Vingelen skoles «referanseområde». Her starta skolen et kulturlandskapsprosjekt for 20 år siden. Hver vår og høst stelles, klippes, hugges, spikkes det for å skjøtte plassen. «Lære ved å gjøre» er mottoet!

Tirsdag 26/8 inviterte skolen til åpen dag hvor foreldre, besteforeldre, gamle elever og andre interesserte, kunne se på gamle trakter eller evt. stifte nytt bekjentskap med området. Det var i overkant 100 som koste seg ved røken og grillet mat denne dagen! Klikk deg inn på saken for å se flere bilder.

10.09.2014

sykkel-barnTrygg Trafikk oppfordrer alle til å la barna sykle og gå til skolen. -Når foreldre råkjører sine egne barn til skolen, setter de naboens barn i fare.  Gi dem heller en sunn og god start på dagen. La barna sykle eller gå! sier Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk.

18.08.2014

SkoleOver helga er det skolestart:
Tolga skole:       18/8   kl 08.30.   Oppmøte Vidarheim 

Vingelen skole:  18/8   kl 08.30 

Alle busser går til vanlig tid. 

15.08.2014

Før kampstartDet er nå lagt ut nye bilder under "Glimt fra hverdagen", som viser et utvalg av høstens aktiviteter.

19.12.2013

Hele skolenTorsdag 12.desember var det duket for høytidelig åpning av pepperkakelandsbyen ved Vingelen skole, med ordfører og rådmann tilstede. Elevene sang, avduket kunstverket og holdt tale. Elevene hadde i høst matematikkdag, der en av samarbeids-oppgavene var at to og to elever skulle lage seg mal til et pepperkakehus. 3.-6.trinn fikk i oppgave å bake ut alle de 20 husene, noe som var en formidabel oppgave. Så ble husene pyntet etter alle kunstens regler av arkitektene selv. 7.trinn fikk oppgaven med å sette sammen husene til en landsby, som også inneholder lys, snø, nisser og rein.

13.12.2013

Smaker seg framI forbindelse med smakens uke fikk 6. og 7. trinn ved Vingelen skole testet smaksløkene i forrige uke. Salt, surt søtt, umami og bittert stod på menyen da de hadde mat og helse. Alle fikk smake seg frem og teste ut sansene sine. De smakte på forskjellige matvarer som melkeprodukter, krydder, ulike oster, godteri  etc. Ansiktsuttrykkene var mange og noe av det som ble smakt falt mer i smak enn andre ting!

Foto: Vingelen skole

11.11.2013

Tolga kulturskoleTolga kulturskole gir i disse dager ut jubileumsfilm: Tolga kulturskole 25 år. Tolga kulturskole vil med denne jubileumsfilmen gi dere minner fra noen av våre teateroppsetninger, ulike samarbeidsprosjekt med Vinterfestspill i Bergstaden, Os kulturskole, Røros kulturskole, en musikkskole i Litauen, Låtmakerne med Askil Holm og Rulle Smit og sist, men ikke minst vår jubileumsforestilling.

04.11.2013
barn ser på bilder

Nybygget ved Dølmotunet bugnet av fargerike og kreative kunstverk da 5. og 9. trinns utstilling ble åpnet i dag. Kunstprosjektet har gått under ledelse og inspirasjon av Helga Drude Storbekken. Utstillingen er åpen for publikum i en måned.

25.10.2013

Elevutstilling i DølmotunetAlle ønskes velkommen til utstillingsåpning i nybygget på Dølmotunet, fredag 25.oktober klokka 13. Det er elevarbeider av 5. og 9.trinn ved Tolga og Vingelen skoler som stilles ut. Helga Drude Storbekken har vært lærer og utstillingen viser flotte tegninger, malerier, objekter og collage. Utstillingen vil stå en måned.

22.10.2013
Jakt. Her siktes det.

Sist fredag var 1.klasse i Vingelen på elgjakt. Vi var så heldige å få bli med jaktlaget til Jakob Trøan. NRK Øst-nytt ville også bli med for å filme hvordan en slik dag går for seg. 9 spente 1.klassinger gikk til skogs med hvert sitt tregevær, klare for å se at elgen ble felt. Elevene fordelte seg på tre poster sammen med hver sin jeger.

01.10.2013

Newtonrom logoI sommer har regionrådet jobbet med å kartlegge interessen i regionen fra næringsliv og skoler for å være med i et forprosjekt for etablering av Newtonrom. Det har vært positiv respons, og en har fått et godt grunnlag for å gå videre med en søknad. Det arbeides i disse dager med utformingen av søknaden som kan sendes ulike instanser.

25.09.2013
Skolehage gutter med sukkererter

Ved Vingelen oppvekstsenter er vi så heldige at vi har vår egen skolehage oppe på Aakeren hos Solveig og Tor Arne. Nå bugner den av blomster, krydde og grønnsaker. 1.-4. trinn tok turen dit for å høste litt av godsakene de oppe, vi lærte  navn på ulike grønnsaker, fikk smake og lukte og lagde tilslutt en nydelig grønnsakssuppe på bålet oppe på skolens eget område, Morabben. Flere av ungene var skeptisk til suppa, men alle smakte og alle likte den. Flere ville ha mer!

11.09.2013
Seterflytting 2

1-4.trinn ved Vingelen skole har fått være med når buskapen skal ned fra fjellet. En opplevelse som ikke mange av norske skoleelever får oppleve. 1.og 2. trinn deltok på flytting fra Langsetra via Ryseteråsen og ned til Trøan, en fin tur i flott Høstvær.

Elevene var flinke og aktive gjetere.

06.09.2013
fjelltur 3

Hvert år har 7. trinn ved Tolga skole og Vingelen skole en felles fjelltur. Turen starter i Skarvdalen i Dalsbygda., og så går vi derifra  opp til Kløvsteinen, videre til Storbekkbua, så nedover til Nystuvollen, og til slutt opp igjen den lange bakken til Skihytta hvor vi overnatter.

06.09.2013
DialektbokI mars hadde elevene ved Vingelen skole to uker med ekstra fokus på Alf Prøysen og på dialekter. Fokuset på Prøysen var en oppstart av arbeidet med 17.maiunderholdninga vår. At vi valgte å  fokusere også på dialekta vår, er bl.a. fordi de unge snakker mindre og mindre dialekt. Det er mange ord og uttrykk som brukes i mindre grad. For å løfte fram igjen dialekta valgte vi derfor å gi alle elever oppgaver med å samle dialektord.
27.05.2013

Lesejente%20kun%20illustrasjon[1]I dag har biblioteket besøkt Vingelen skole og presentert årets SommerLes-aksjon. Vi håper på god deltagelse fra Vingelen i år.
Etter mottagelsen å dømme, er vingelselevene klare.
Premiene virket i alle fall forlokkende for økt leseinnsats i sommerferien.
Lesepass og bokmerker ble utdelt og alle fikk med seg egen informasjon til foreldrene.

27.05.2013
Skriveprosjekt besøk av Ola Jonsmoen tverrformat

I to uker har elevene ved Vingelen Skole jobbet iherdig med to parallelle skriveprosjekt. Temaene var Alf Prøysen og Vingelsdialekta. Vi hadde besøk av Trond G Løkken fra Tynset Barneskole som snakket om Prøysen, og vi var så heldige at også Ola Jonsomen kom å besøkte oss.  Det var to inspirerende besøk som gjorde at elevene kom godt i gang med produktene sine.

21.03.2013
Høyt svever de på snøhuletur

De fem elevene og lærer, fikk med seg to stramme karer fra forsvaret på turen.

Forsvaret hadde med seg nødvendig utstyr for graving av huler, og opplæring i skred og skredsøk.  Turen var to-delt, der første økt gikk med til å grave snøhule. I år var det kantgrop som ble gravd. Dag 2 gikk med til grundig opplæring i skredfare og skredsøk.

15.03.2013
skøytedag 066

Tirsdag reiste alle elevene og lærerne ved Vingelen skole ned til Tynset på skøytedag. Mange av elevene hadde aldri stått på skøyter før, så det var mange spente unger på bussen ned til Nytrømoen tirsdag morgen. Det var kaldt i lufta da vi var på plass, men alle ungene kom seg på isen og alle mestret skøytene.

14.02.2013

Matematisk aften frustrasjonen er til å ta og føle på¨Vitensentret på Gjøvik har besøkt Nord-Østerdal i høst. Vingelen skole meldte sin interesse for et opplegg både for foreldre, lærere og elever, en matematisk aften. Denne kvelden ble brukt til forskjellige spill for alle trinn. Spill er en fin og god måte å trene på emner i matematikken og i tillegg virker spill motiverende.

20.11.2012
Bygdafrokost 2012 Vaffelpressa i gang

Da er bygdafrokosten over for denne gang og den ble en kjempesuksess også i år. 350 store og små ble mette, det største antall besøkende siden bygdafrokosten så dagens lys. Det ble servert et variert utvalg av mat der det meste var laget kortreist og økologiske råvarer.

12.11.2012
Bygdafrokost gutt lager pjalt

Den 9 november inviterer Vingelen skole og barnehage til bygdafrokost for 14 gang. Dette er blitt en fin og populær tradisjon.

Siste gang vi arrangerte serverte vi mat til ca 300 sultende nordøsterdøler, med sans for  kortreist og  økologisk mat.  

01.11.2012

For neste skoleår er det etablert felles skolerute for Tolga og Tynset. Det innebærer blant annet at det innføres to elevfrie dager. Det gjøres ved forkorting av blant annet juleferie. Vinterferieuka flyttes til uke ni. Skolerute TATO 2013/2014

29.10.2012
kvalitetssikkring

Ved Vingelen skole har de så smått begynt å forberede til Bygdafrokost. 1.- 4. klasse har laga ripsgele og solbærsyltetøy. Da er det flott at man har kyndig hjelp av ei snill bestemor!

03.10.2012
klarte vi det

Det utvidede klasserom er vi gode på her i Tolga. Det kan være større prosjekter som elevbedrifter, men også mindre som det å gå ut å lage bokstaver. 1. trinn ved Vingelen skole har laget bokstaver ute i det fri.

03.10.2012
Dugnad 2

I forbindelse med opprustning av Vingelen skole og barnehage, er det nå uteområdet som står for tur. Tirsdag 18.september stilte det derfor opp en mannsterk gjeng med foreldre til dugnad. Til tross for øsende regnvær ble mye gjort: lekeskur ble flyttet, sandkasser og huskestativ ble plassert og det ble klargjort til asfaltering. Ingen sak når en kan kombinere store maskiner og hendte karer.

 

20.09.2012
uteskole 0550 to jenter

Vingelen skole har hatt  mange fine dager ute de siste ukene, tross regn og litt kaldt. Men det finnes jo ikke dårlig vær! De siste ukene har vi vært på flere turer, vi var på blikjenttur i bygda med 1 og 2 klasse, der vi i tillegg til å bli kjent med stedsnavn i Vingelen, har besøkt elevenes hjemsteder.

20.09.2012
Skolestart IMG_5246

Skolen er godt i gang med høstsemesteret. Det er lekser og turer og uteskole. Her er noen glimt fra den første tida ved VIngelen skole denne høsten.

05.09.2012

Vurdering for læringVurdering for læring er en 4-årig satsing i regi av

Utdanningsdirektoratet. Satsingen vil omfatte ca. 170 skoleeiere fordelt på alle landets fylker. Underveisvurdering har til formål å fremme læring og gi grunnlag for tilpasset opplæring.Alle skolene i Nord-Østerdal deltar i prosjektets pulje 3 (fra 2012 – 2013). Vurdering for læring

09.08.2012
Overnatting 5

I dag er siste skoledag for både Tolga og Vingelen skole. Den siste tida har vært brukt til mange uteaktivieter. Her er noen glimt fra overnattingsturen til 3. og 4.trinn ved Vingelen skole. De var i Svartåsen. Til tross for kald nordavind måtte ungene teste badevatnet til de var blå på lepper og kropp.

21.06.2012
17. mai 39

Vingelen skole er tradisjonen tro ansvarlig for underholdningen i bygda den 17. mai. Årets tema var Kardemomme by med «forrett». Her er noen bilder:

21.05.2012
Gunvor a. Nygård

Hele Vingelen skole satte ferdigheten «skriving» som tema etter vinterferien. Målet var at elevene skulle få anledning til å skrive lengre tekster med veiledning underveis. Forfatter Gunvor Anbo Nygaard fra Tynset ble innleid som inspirator.

26.03.2012
Varmluft 79

Mellomtrinnet ved Vingelen skole eksperimenterer med varmluftsballonger.

De er laget av silkepapir. I skåla som er laget av aluminiumsfolie ligger det en bomullsdott dynket i rødsprit. Da er det bare å tenne på og håpe det beste.

14.03.2012
Snøskulptur IMG_4963

6. og 7.trinn ved Vingelen skole har laget snøskulpturer som et prosjekt i faget Kunst og Håndverk. De er plassert for allmenn beskuelse utafor Bunåva og skolen. Det eneste de frykter er mildvær! Så vil du se, vær kjapp!! Alle skulpturene har fått hvert sitt navn.

12.03.2012
Leselsyt 4996

Hele Vingelen skole har satt lesing på dagsorden i starten på året 2012. Mellomtrinnet var først ute og begynte allerede i uke 2 og holdt på til uke 5. Leselystprosjektet for småtrinnet pågikk i 3 uker. Begge trinnene avsluttet det hele med en fest på kveldstid. Småtrinnet inviterte foreldrene, mens mellomtrinnet feiret bare med elever, utkledd i kostymer. Her er noen bilder.

08.02.2012
mattedag 4782

Høstens årlige matematikkdag tirsdag 22. november ble viet emnet statistikk. Elevene ble delt inni aldersblanda grupper. Her er noen bilder av ivrige unge realister.

28.11.2011
English day 5

Mellomtrinnet ved Vingelen skole gjennomførte «English day»på fredag. Elevene ble oppfordret til å ha på seg tilnærmet en uniform. Og så måtte de selvfølgelig snakke engelsk hele dagen. I første friminutt spiste de potetgull og sjokolade, og i matfri ble det servert «Fish and chips» akkurat som i England.

21.11.2011
Gutt med bøker

Skoleruta 2012/2013 er klar. Den ligger fast i infoboksene i høyre marg på skolenes nettsider. Skoleruta 2012/2013

14.11.2011

HuskonsertKulturskoleelevene ved Vingelen skole holdt denne uka huskonsert. Det ble en hyggelig stund hvor både Pinkl Floyd og Postmann Pat sto på repertoaret.

11.11.2011
To jente rpå Vola i Vingelen

Vingelen skole har hatt årets første uteskoledag. Turen gikk over Vola og ned på Aasgårdvollen på Asan hvor vi fikk servert seterkost som skjørost og rømme, mølske og lemse med gubb av budeia Inger Aasgård. Hun fortalte om dagens seterdrift og hva vi kan lage av melka som kua produserer.

25.08.2011
skidag 069

Onsdag denne uka hadde elevene ved Vingelen skole skidag. Den gikk av stabelen på skolen i strålende solskinn og med perfekt føre. Det var konkurranser i mange ulike grener. 1 øvelse var langrenn der elevene tid og idealtid. Vi fikk se flere kommende langrennsstjerner  i aksjon. 2.øvelse var mixstafett der elever fra alle trinn var på lag. Midt på dagen var det kos rundt bålet, men grilling og lek. Etter mat var det duket for hoppkonkurranse med flere hopp, slalom, utfor, skiskyting med strafferunder og diverse andre små aktiviteter. Etter endt skidag var det premieutdeling. Vi hadde en kjempeflott dag, der både elever og voksne koste seg i vårsola.

07.04.2011