Tolga skoleTolga skole er en flott og moderne skole med 141 elever fra 1. til 10. trinn. Skolen har et allsidig uteområde med blant annet ballbinge, hoppbakke, slengetau og skiløype. Skolen ligger midt i Tolga sentrum. 

Her arbeider 23 lærere, 4 assistenter, 1 kontormedarbeider, 1 vaktmester og 3 renholdere.
Skolen er sertifisert Miljøfyrtårn

Adresse: 2540 Tolga.
telf. 62 49 65 30
e-post 

 

 

 

 

Nyheter

ksTolga kommune er utrolig stolt og glad for å ha fått tildelt KS skoleeierpris for 2018. Prisen er en stor honnør for den jobben som er gjort av lokalsamfunnet i hele kommunen for læringskulturen som har vært utviklet gjennom generasjoner, hvor skolene blir sett på som hjertet i bygda. Skole og utdanning handler ikke bare om resultater, men hvilke holdninger i den enkelte vi utvikler . «Det skal en hel landsby til for å oppdra et barn», er et ordtak som beskriver hvordan skolene i Tolga drives. Det er et samspill mellom elever, lærere, foreldre, naboer, næringsliv, lag- og foreninger som har et felles oppdrag i å skape barn- og unge med «røtter i fortida, tro på framtida og læring i fellesskap». For å lykkes med dette har også barnehagene og utviklingen av kulturskoletilbudet vært sentrale elementer av helheten for å lykkes med dette oppdraget slik at det kan skapes et helhetlig oppveksttilbud. Historikeren, poeten og dramatikeren Friedrich Schiller beskriver danningens utfordring som tredelt; «Ved å utvikle den og styrke den fysiske siden, den åndelige siden ved å vekke fornuften. Utviklingen av disse sidene er bare meningsfullt hvis en evner å forene dem til en helhet i det estetiske, i lek og kunst. I kunst og lek finner vi ut hvem vi er, og utformer vår identitet.» Dette er en god beskrivelse for hvordan og hvorfor hele landsbyens bidrag er viktig, og som vi forsøker å leve etter i Tolga kommune.

For at skoleeierne skal kunne involvere og ta de rette valgene, er det utviklet en styringsplattform for oppvekst. Plattformen har blitt utviklet gjennom et trepartssamarbeid hvor målet er å skape en felles og helhetlig verdiforankring.

Vi vil også løfte frem kompetanseutviklingssamarbeidet i Nord-Østerdalen som har endt opp i et forpliktende samarbeid(TATO-samarbeidet) for å kunne styrke de ansattes kompetanse og for å sikre utviklende og lærende organisasjoner.

For mer informasjon kan du lese mer om juryens begrunnelse og presentasjonen på konferansen. Foto:KS.
11.01.2018

tommel oppNylig ble resultatene fra høstens nasjonale prøver offentliggjort. Nystartede Norges Realfagsgymnas Ungdomsskole kom på delt førsteplass i regning med Tolga skole. Tolga er den kommunen i Norge med best resultater i regning!! Se resultatene for alle kommunene i landet i saken til Tekna Magasinet.

29.11.2017

Tolga skoleHele 30 av kommunene som ble realfagskommuner i pulje 1 høsten 2015 søkte om å få videreført sin realfagskommunestatus da muligheten bød seg i høst. Av disse slapp bare halvparten igjennom nåløyet, og lille Tolga kommune var altså en av de 15 som har fått lov til å fortsette sin realfagssatsing med støtte fra Utdanningsdirektoratet ut 2019! Til nå har direktoratet vært ivrige på å gi barnehagene sterkt fokus i realfagskommunesatsingen, og de ansatte i barnehagene i Tolga har blitt flinke til å se og ta tak i realfag i barnehagebarnas hverdag. Kommunens yngste har fått prøve seg med teknologi gjennom iPader og programmerbare bie-roboter som ble innkjøpt for realfagsmidler i 2016. Også skolene i Tolga har hatt økt fokus på realfag siden 2015, og får nå «hovedrollen» i kommunens videreføring av realfagskommunesatsingen. Hovedfokus for skolene i 2018 og 2019 vil være programmering og teknologi! Vi gleder oss til fortsettelsen! Realfagskommunen Tolga kan du følge på Facebooksiden «Tolga Realfag» og Instagramprofilen @tolgarealfag .

09.11.2017

Lego mindstorms 1I uke 45 og 46 jobber mellomtrinnet ved Tolga skole med «Lego Mindstorms». De har blitt blandet i grupper på tvers av klassetrinn, og hver gruppe har bygget sin egen lille «robot-bil» eller «kjørebase» som det kalles i Mindstorms-terminologi. Tynset Teknolab har lånt ut lego-sett og Tommy Klausen fra teknolaben har stilt opp for å gi en første opplæring til både lærere og elever. Allerede den første dagen begynte elevene å programmere kjøredoningen for å finne ut hvordan den virker og responderer på ulike kommandoer som gis i programmet. Dette var fryktelig morsomt, for elevene fant fort ut at roboten både kunne bjeffe, tute, prompe og lage elefantlyder, kjøre piruetter, regulere farten og styres sånn som man på forhånd hadde bestemt. Målet for den første uka er at elevene skal prøve å programmere robotbilen til å kunne utføre en perfekt lukeparkering! Morsomt for store og små – og elevene har jobbet med stor iver!

 

09.11.2017

Tolga skoleSkolestart er mandag 21. august for alle elever.

Oppmøte Vingelen skole kl. 08.30. Oppmøte Tolga skole (i Vidarheim) kl. 08.30. Velkommen til nytt skoleår!

10.08.2017

Tidsreise 1Elever og ansatte ved Tolga skole og kulturskole ønsker alle velkommen til Vidarheim og Tolga skole, onsdag 22.mars. Her vil gjestene bli tatt med på en vandring gjennom Vidarheim og skolen for å se hva vi har arbeidet med i prosjektperioden. Denne vandringen er også både et historisk dypdykk i Tolgas historie og en presentasjon av elevenes spådommer for lokalsamfunnets vei inn i framtiden.

 Denne onsdagen har dere to muligheter til å være med på vår tidsreise. Reisen starter i Vidarheim hvor gjestene blir delt inn i grupper og ført gjennom tidsmaskinen. Vi ønsker oss flest mulig besøkende på formiddagsreisen! Reisene er fra klokken 11:30 til 14:00  eller fra klokken 15:30 til 19:00.  Utenom science fiction er tidsreiser sjelden vare. Derfor er dette en unik mulighet til å få et innblikk i Tolga-samfunnet slik det var før og slik det kan bli. I tillegg til denne sjeldne muligheten vil alle gjester kunne handle seg noe å "bite ti" i vår internasjonale café. Ta med kontanter.

Alle elever møter til vanlig tid denne dagen. Mellom presentasjonene får elevene servert mat på skolen. Velkommen!

17.03.2017
Hoop i det 1

Helga Storbekken har i det siste tiden jobbet med et kunstprosjekt på skolen med 5. og 9. trinn.  5 trinn har hatt tegneserie som tema, og 9 har jobbet med abstrakt og figurative motiver. 9 har også lekt seg med motiv med hoppere - et aktuelt tema mot årets hovedlandsrenn. Disse bildene blir stilt ut i banken. Så elevene har hoppet i det og vært kreative. På neste side ser du noen av bildene.

30.01.2017

Bålmat 63. og 4.trinn ved Tolga skole har hatt sin faste uteskoledag, og i dag var tema bålmat med sjøldyrka poteter. Spennende med ulike potetsorter, kanskje særlig Blå kongo (som blir til potetgull). Elevene kuttet opp potet, gulrot, løk og laks som vi pakket i aluminiumsfolie og stekte på bålet. Så fornøyde elever som spiste lenge og godt. Til dessert ble det bålvarmet banan med sjokolade. Tolga dyrker måltidet. Mette og  fornøyde unger!

06.10.2016
I potetåkeren 5

I et samarbeid med Tolgen hagelag og 3. og 4.trinn ved Tolga skole, har vi ordnet til en egen potetåker på Dølmotunet. I dag var spenningen stor da vi skulle ta opp potetene. Fornøyde elever kunne plukke både mandelpoteter og blå kongo.

06.10.2016

Fisketur Hodalen 23. og 4.trinn ved Tolga skole har jobbet med fjellet og fjellvann i naturfagtimene. Så hadde vi uteskole for å praktisere kunnskapen om fisk. En flott høstdag  dro vi oppi Hodalen for å prøve fiskelykken. Ivrige elever var spente på om ørret, sik, abbor, harr eller gjedde ville bite  på kroken. Etter kort tid hørtes de første hylene. Da var det noen som dro i land en harr og flere hyl skulle komme utover dagen. Vi fikk til sammen 10 fisk og det var sik og harr, som ville bite på denne dagen. Fisken ble grillet på bålet og  elevene syntes det smakte veldig godt.

22.09.2016
Fugletitting 2

2.- 3. og 4.trinn ved Tolga skole har hatt en virkelig drømmedag med dyr. De har hatt fugler som tema, og denne uka besøkte de fugletårnet i Vingelen. I strålende solskinn ble de tatt imot hos Torill. De fikk se mange ulike fugler sammen med fugle-«ekspert» Liv Hilmarsen. Alle elevene hadde på for hånd jobbet med ulike fugler på skolen og det var stor stas å kunne se de ute på tjønna, i store kikkerter. Det ble også tid til å kose med både kattungene og lammene. Elvene fikk være med i fjøset og mate sauene. Tre små kattunger var veldig stas.

03.06.2016

forfatterbesøk Bjørn Sortland - viser hvordan bøken er lagt opp for å få leseren til å lese videreI dag har forfatter Bjørn Sortland være på besøk på Tolga Bibliotek. I salen satt mellomtrinnet ved Tolga og Vingelen skoler, og noen til. 
Det var et svært lydhørt publikum som fulgte forfatteren godt i hans fremlegging av prossessen med å skrive bok - Fra i idé til produktet de leser.
Sortland er årets SommerLes-forfatter.

Klikk videre for flere bilder.

24.05.2016
17.maiutstilling

1.trinn ved Tolga skole er en fin og herlig gjeng. I går tegnet og skrev de om sin 17.mai. I dag henger tegningene på biblioteket så alle kan komme for å se på dem. Sammen med tegningene er det utstilt bøker i rødt, hvitt og blått.

19.05.2016
Unge sopelimemakere 1

Med god hjelp av bestefedre i kunst & håndverkstimene,  har det blitt laget soplimer. 3. og 4.trinn ved Tolga skole var selv ute og hentet inn kvister. Deretter har jobbet blitt gjort på skolen. I kaldt vær stod de ute og spikket og spikket. Avsluttet i strålende solskinn og mange flotte soplimer ble det. Artig å kunne vise og lære elevene gammel tradisjon.

10.05.2016

SkoleelevOnsdag er en stor dag for kommunens 6-åringer. Da har Tolga skole innskriving av neste års 1.klassinger onsdag 20.april. Innskrivingen skjer i grupper på SFO/Førsteklasserommet.

13.04.2016

Kari Løvendahl MogstadForedragsholder Kari Løvendahl Mogstad trakk velfortjent fullt hus til foredrag om skjønnhetstyranniet i Fjellheim mandag kveld, 4. april. Tirsdag morgen fikk lydhøre elever ved Tolga ungdomsskole servert et eget foredrag, før turen gikk videre til Nord Østerdal videregående skole. Mange fikk nok øynene opp for et folkehelsetema som blir stadig viktigere og mer aktuelt, også for oss i Tolga. 

05.04.2016
Barnekoret med Kork

Under fredagens storstilte Johan Øian-konsert med Kork, stilte Tolga og Os kommuner med barnekor. Hele 80 elever fra 3. og 4.klasse, hvorav ca 40 fra Tolga og Vingelen skoler sang seg til ekstra lang applaus. I forkant øvde de med Tone Hulbekmo og Hans Fredrik Jakobsen. Barnekoret sang 5 sanger av Johan Øian: Helene Harefrøken, Bolla Pinnsvin, Nøtteliten, Petter Vekkerklokke og Kaffelars Kopperkjel. Det var en stor opplevelse å få synge med Kringkastingsorkesteret!!

03.11.2015
steinalderdag røyk fra bålet

3. og 4. trinn ved Tolga skole har i en periode jobbet med steinalderen. De avsluttet prosjektet med en steinalderdag oppi «Ola». I et nydelig høstvær fant elevgruppene hver sine «boplasser» og laget bål. Det ble også stekt grønsaker og reinskjøtt over bålet. Olav Harald og Bjørn Morten laget pil og bue med elevene. På skolen har elevene laget faktabok om steinalderen, smykke og helleristning. For den som vil se så har vi laget til ei utstilling på skolen. Utstillingen vil stå i to uker etter høstferien.

02.10.2015

skoleeleverDa nærmer det seg nytt skoleår og tidene for skolestart er som følger: Tolga skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30.  Oppmøte i Vidarheim. Vingelen skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30. Alle busser går til vanlig tid for begge skolene. Vi ønsker alle gamle og nye elever velkommen til et nytt skoleår.

11.08.2015

Tolga skolePå Utdanningsnytt.no er det publisert en artikkel om omtaler Tolga skole og deres bruk at naturen som utvidet læringsarena. Les artiklen her.

21.05.2015

Fisketur nærstudium av fisk3. og 4.trinn ved Tolga skole har vært på isfiske. Tolga Jeger og fiskeforening var sammen med oss. De stilte med tre staute karer som var til veldig god hjelp. Fangsten ble veldig bra. Elevene dro opp til sammen 25 fisk. En annerledes  skoledag  ute i naturen.

14.04.2015

SkolekonferanseI forrige uke deltok Tolga kommune med Tolga skole og Tolga kulturskole på Norsk skolelederforum som er en stor nasjonal konferanse for skoleledere. Konferansen samlet hele 297 deltakere og Tolga skole og kulturskole hadde innlegg om hvordan det jobbes i skolene våre. Anne Berit Emstad og Berit Angelo som jobber på NTNU og som forsker på hvorfor Tolga skole har så gode resultater gjennom flere år holdt også et foredrag om det de har funnet på skolene våre. Og det ble en hyllest til alle som har jobbet med, i, for og sammen med skolene i Tolga gjennom mange år. Forskerne i NTNU konkluderer med at en ny type ledelse er utviklet i Tolga; eksistensorientert ledelse. Dette bygger på en verdibasert ledelse der felles verdier ligger i bunn for hele lokalsamfunnet. Verdiene våre, fokuset på mestring og kompetanse gir i tillegg gode resultater!

 

26.03.2015

MiljøfyrtårnTorsdag ble Tolga skole og SFO Miljøsertifisert. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise miljøansvar. Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen og at bedriften oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert. Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp. Miljøgruppa på Tolga skole har bestått av Odd Einar Røe, Per Sindre Killingmo, Bente Høistad, Ann Sæter (ikke med på bildet) og Anne-Mari Stenseth. Vi gratulerer!

18.12.2014

temadag hva skjer nåForrige uke var det duket for en spennende dag for elevene fra 1.-7.trinn på Tolga og Vingelen skoler. Natur og kulturkunnskap sto i sentrum, ispedd spennende fysikk-show på morgenen. Elevene ble delt i fem aldersblanda grupper. I løpet av dagen var alle innom: Informasjon om Forollhogna nasjonalpark og Vingelen nasjonalparklandsby (på Bunåva), spikking av skremmepinne for rein, arkeologi, energikamp samt søppel og kildesortering.

16.12.2014

folkehelsaElever ved 10. trinn ved Tolga skole går denne uka rundt med bøsser for innsamling til årets demensaksjon. Aksjonen er i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Vi ber om at elevene vil bli tatt godt i mot.

17.09.2014

mat på bål 3Mat på bål er godt og spennende. Her er det en klasse fra Tolga skole som har laget pinnebrød.
Klikk videre for å se bildene.

04.09.2014

Broer 14. trinn ved Tolga skole har konstruert en bro i papir. Det gikk helt fint å kjøre lekebiler på den.

Kan hende at dette er fremtidens bygningsingeniører.
Her er noen bilder fra arbeidet med broa.

04.09.2014

Gammelbrua rundt - bringebærplukking3. og 4. trinn ved Tolga skole tok turen rundt Gammelbrua en fin høstdag. Det ble en innholdsrik tur. De fant så mye bringebær og hadde matpause ved den nye gapahuken. Den ble virkelig fin. Nå håper de på at det snart kommer benker i den. En super plass for dem. Så gikk ferden mot skole igjen og der "møtte" de 50 griser. En utrolig morsom opplevelse. Her er flere bilder

03.09.2014

fjelltur småtrinn 11.-4. trinn ved Tolga skole har vært på årets fjelltur. Turen i høst gikk til Bjørsjøkletten. Flinke elever nådde til topps, både i trær og i fjell. Her er noen bilder fra turen.

03.09.2014

sykkel-barnTrygg Trafikk oppfordrer alle til å la barna sykle og gå til skolen. -Når foreldre råkjører sine egne barn til skolen, setter de naboens barn i fare.  Gi dem heller en sunn og god start på dagen. La barna sykle eller gå! sier Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk.

18.08.2014

SkoleOver helga er det skolestart:
Tolga skole:       18/8   kl 08.30.   Oppmøte Vidarheim 

Vingelen skole:  18/8   kl 08.30 

Alle busser går til vanlig tid. 

15.08.2014

Skolepark snorklipperI dag ble den nye skoleparken ved Tolga skole åpnet. Parken er et lite område ved skolens inngangsparti som før var full av trær, men som nå har blitt et lite område med plen, busker og benker laget av Martin Wilson. Parken er fin til bruk for skolens elever. Istandgjøringen av området er et ledd i kommunens arbeid med medarbeiderskap.

16.06.2014

Abelvinnere i Finland 1HURRA!!! Norge, representert av Tolga skole, vant prosjektprisen  (600 euro) for første gang siden Unge Abel startet, i dag under finalen i Finland. Ekstra artig er det at hele klassen har vært med og bidratt, selv om representantene våre selvsagt har hatt den største jobben. I oppgavedelen kom det norske laget på 4.plass med 20 poeng av 25 mulige. De to lagene på topp hadde 23 poeng, så det er vi kjempefornøyde med! Finland vant etter ekstraomganger. Danmark ble nummer 2.

Fjerdeplassen ga 400 euro i premiepenger. Så nå reiser elever og lærere hjem til Norge, og regner med å ankomme Tolga i løpet av natta. 3 av 4 elever som har vært med til Finland skal konfirmeres på søndag, så det blir nok godt å komme hjem. Klikk deg inn på saken for å se bilde fra konkurransen.

06.06.2014

abelpremie_5424097aVi gratulerer niende klasse fra Tolga skole som i dag vant finalen i den landsomfattende mattekonkurransen UngeAbel på Eidsvoll! Fire elever representerte klassen i finalen. Det var Johannes Grann Vingelen, Meine Baas, Magdalena Mitrovic og Ingrid Ragna Trøeng. Etter å ha vunnet semifinalen ble elevene fra Tolga ungdomsskole klare for finalen som gikk på Eidsvoll i dag. UngeAbel er en konkurranse i matematikk for 9. trinn.

24.04.2014

SkoleelevInnskriving av neste års 1.klassinger ved Tolga skole er onsdag 30.april 2014.

Velkommen.
23.04.2014

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), har sendt en personlig gratulasjon til Tolga skole for gode resultater gjennom mange år og for kvalifiseringen til Unge Abel konkurransen:

kort kunnskapsministeren

 

Flott jobba!

11.03.2014
ol Deltakere fra 11 nasjonaliteter

Her er en OL-nyhet uten gullstress og uten smøreproblemer. Småskoletrinnet ved Tolga skole arrangerte skole-OL torsdag 12. februar. På programmet stod hopp i liten bakke, langrenn og skiskyting. Vi hadde 50 deltakere som representerte 11 nasjonaliteter. OL- ilden ble tent før aktivitetene startet. Ivrige elever som hadde en flott innsats i hoppbakken og i skisporet. Heiagjeng ved løypa, som heiet alle fram slik at det ble en flott dag for alle.

18.02.2014

tommel oppUngeAbel er en nasjonal matematikkonkurranse for 9.trinn. Gjett hvem som ble fylkesvinnere i de innledende rundene? Jo, det var 9.trinn ved Tolga skole! Gratulerer til elever og lærere ved Tolga skole. Det blir spennende å følge de videre rundene.

 

13.02.2014

Ungdom med headsett hører på lydbokNLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek) er biblioteket for de som strever med å lese, enten de har dysleksi, AD/HD, synsvansker eller det er andre forhold som er årsaken. De har tusenvis av lydbøker og punktskriftbøker i sine samlinger. Nå har NLB en kampanje som heter "Rett til å lese" der de fronter sine tjenester.

10.02.2014

Tolga kulturskoleDen eldste teatergruppa i kulturskolen setter opp eventyret«Snehvit og de syv dvergene»  som dukketeater. De har lagd alle dukkene selv og er nå klare for visning tirsdag 4.februar klokka 18.00 på teaterrommet på Tolga skole, ved kunst og håndverksrommet. Gratis inngang! Regi: Rulle Smit. Skuespillere: Frida Moldstad Hegseth, Inga Trøan Sundt, Mari Leinan Lund og Sunniva Brennmoen Strypet. Velkommen!  Plakat

 

 

31.01.2014

Tolga kulturskoleTolga kulturskole gir i disse dager ut jubileumsfilm: Tolga kulturskole 25 år. Tolga kulturskole vil med denne jubileumsfilmen gi dere minner fra noen av våre teateroppsetninger, ulike samarbeidsprosjekt med Vinterfestspill i Bergstaden, Os kulturskole, Røros kulturskole, en musikkskole i Litauen, Låtmakerne med Askil Holm og Rulle Smit og sist, men ikke minst vår jubileumsforestilling.

04.11.2013

Tolga skoleSom et ledd i "Medarbeiderskap i Tolga kommune", så blir det nå ny flott skolepark på Tolga skole. Dette er et samarbeid mellom lærere og elevrådet. Elevene ved skolen, ledelsen og FAU har fått orientering om dette, og er positiv til prosjektet.
Skoleparken vil være enda et møtepunkt for elever og lærere.

01.11.2013
barn ser på bilder

Nybygget ved Dølmotunet bugnet av fargerike og kreative kunstverk da 5. og 9. trinns utstilling ble åpnet i dag. Kunstprosjektet har gått under ledelse og inspirasjon av Helga Drude Storbekken. Utstillingen er åpen for publikum i en måned.

25.10.2013

Elevutstilling i DølmotunetAlle ønskes velkommen til utstillingsåpning i nybygget på Dølmotunet, fredag 25.oktober klokka 13. Det er elevarbeider av 5. og 9.trinn ved Tolga og Vingelen skoler som stilles ut. Helga Drude Storbekken har vært lærer og utstillingen viser flotte tegninger, malerier, objekter og collage. Utstillingen vil stå en måned.

22.10.2013

Newtonrom logoI sommer har regionrådet jobbet med å kartlegge interessen i regionen fra næringsliv og skoler for å være med i et forprosjekt for etablering av Newtonrom. Det har vært positiv respons, og en har fått et godt grunnlag for å gå videre med en søknad. Det arbeides i disse dager med utformingen av søknaden som kan sendes ulike instanser.

25.09.2013

SkolematOnsdag 18.september møtes klassekontaktene fra klassetrinene 8. 9. og 10. ved alle sju ungdomsskolene i Nord-Østerdal til en praktisk dag med fokus på sunt kosthold i skoletia.

17.09.2013
fjelltur 3

Hvert år har 7. trinn ved Tolga skole og Vingelen skole en felles fjelltur. Turen starter i Skarvdalen i Dalsbygda., og så går vi derifra  opp til Kløvsteinen, videre til Storbekkbua, så nedover til Nystuvollen, og til slutt opp igjen den lange bakken til Skihytta hvor vi overnatter.

06.09.2013
Småkryp 6

3. trinn ved Tolga skole har hatt undervisning ute ved Dølmotundammen. Ivrige elever fanget småkryp og studerte de i forstørrelsesglass. Litt vanskelig å sette de riktige navnene på det de fant, men veldig ivrige.

02.09.2013
Høsttur6

Onsdag var småtrinnet ved Tolga skole på fjelltur til Volknollen. Med seg på turen fikk de et alldeles nydlig høstvær. På veien fristet lekre blåbær, og på toppen var belønningen en flott utsikt. Her er noen bilder fra turen.

29.08.2013
Blikjentkveld 1. trinn

Tirsdag 20.august hadde 1.trinn ved Tolga skole en kveldstur for å bli bedre kjent. 17 nye håpefulle elever fra 8 ulike nasjoner møtte opp alle sammen med sine foreldre.

21.08.2013
Ivrige elever

Skolestart for elever ved Tolga skole er 19.august 2013 kl 08.30. Oppmøte i Vidarheim. All skoleskyss går til vanlig tid. OBS 1.-6.trinn som slutter kl 12.20 mandager.

14.08.2013

Astrid SugarenTolga skole ønsket å gjøre litt ekstra stas på Astrid Sugaren. Derfor arrangerte de overraskelseskonsert med Astrid for alle elevene ved Tolga skole. I tillegg vanket det blomster, en pengegave og mange fine ord for både hennes innsats i Idol, og som god ambassadør for Tolga.

14.06.2013
Mini Tine Lag med årets røde trøyer

Torsdag 16.mai ble det arrangert Mini Tine-Stafett for 1. til 5.trinn på Tolga skole.  Det var en livlig og løpeglad gjeng som deltok med strålende humør!

Her er bilder av lagene.
21.05.2013
Tinestafetten 20138. trinn vant sin klasse

I går, 14.mai,  fikk 6., 7. og 8.trinn ved Tolga skole være med på den tyvende Tine-Stafetten i rekken på Sætersgård! Over 500 positive og flinke ungdommer fra hele regionen, bidro til at arrangementet ble helt topp for de unge ivrige løperne!

Resultatet for Tolga skole ble: 4.plass på 6.trinn, 2.plass på 7.trinn, 1.plass på 8.trinn

16.05.2013
Skolelunsj - elever forsyner seg

Fredag ordnet Bygdekvinnelaget og Bondelaget lunsj til elevene ved Tolga skole. Det ble nybakt brød, kakao, mjølk rett ut av tanken og alt mulig nydelig pålegg. Her er noen bilder:

22.04.2013
Isfiske 2013 3

Siste skoledag før påske dro 3. og 4. trinn på isfiske oppi Hodalen. I strålende solskinn hadde alle en flott dag ute på isen. Fisken uteble men det satte ikke humøret tilbake.

08.04.2013

gutt og jente leserInnskriving av neste års 1.trinn blir onsdag 24.april.  Mer informasjon kommer over påske. 

 

21.03.2013
Skiaktivitetessag grilling

1 til 4.trinn hadde skiaktivitetsdag i skilekområdet ved Sæthershallen fredag den 15.mars. Været ble supert da kulda slapp taket utpå formiddagen og ungene koste seg med humpedumpe-løype, hopp, utfor og vanlig langrenn. Vi grillet pølser m.m. på bålpanne og hadde det supert.

19.03.2013

For neste skoleår er det etablert felles skolerute for Tolga og Tynset. Det innebærer blant annet at det innføres to elevfrie dager. Det gjøres ved forkorting av blant annet juleferie. Vinterferieuka flyttes til uke ni. Skolerute TATO 2013/2014

29.10.2012
Pensjonister 2012

Det ble en trivelig kveld på Ivaregga da Tolga kommune takket av sju arbeidstakere som har valgt å gå over i pensjonistenes rekker dette året. Med god mat i trivelige omgivelser, flott sang fra husdikteren vår; Gudny Hagen Bakken, og livat musikk fra Johan Sundberg og brødrene Nygård, ble det en fin avslutning av yrkeskarrieren for de sju.

26.10.2012

MobiltelefonSkolen inviterer til temadag/ kveld for elever og foreldre i forbindelse nett-vett og bruk av mobiltelefon. Marius Wang fra Tynset lensmannskontor kommer til skolen  for å snakke med elevene fra 7. til 10 trinn mandag 5. november kl. 12.30 – 14.00

25.10.2012
Tolga skolemusikkorps 2

Tolga kommunes kulturskole rekruterer hvert år musikanter til skolemusikkorpset. I helga hadde korpset seminar med Sivertsen Bakken, Randi Leinan Lund samt korpsets dirigent, Leif Martin Kristoffersen, som instruktører. Etterpå ble det avholdt hentekonsert med smakebiter  fra det skolekorpset hadde øvd inn. Sist i Oktober vil det bli  Kvardagskonsert arrangert i Fjellheim der blant annet korpset skal delta.

05.10.2012
Elevutstilling

5. og 9. trinn ved Tolga og Vingelen skoler inviterer elever, foreldre, søsken, og alle andre intersserte ønskes velkommen til utstilling torsdag 20. september kl. 18.00. Galleriet er åpen førstkommende fredag og lørdag, Ta ellers kontakt med Tolga skole om du vil se utstillingen. Den henger på TØYsentralen til 29. september. Elevutstilling

19.09.2012

reinjakt 2012Tradisjonen tro har 19 elevene på 10. trinn ved Tolga skole vært med på reinsjakt i Forollhogna. Med Kjetil Brodal som våpenbærende jeger, falt et godt eksemplar av bestanden. Resten av klassen var ute for å sanke fra markens grøde til festmiddagen med kortreist mat som klassen skal lage til før jul.

12.09.2012

Vurdering for læringVurdering for læring er en 4-årig satsing i regi av

Utdanningsdirektoratet. Satsingen vil omfatte ca. 170 skoleeiere fordelt på alle landets fylker. Underveisvurdering har til formål å fremme læring og gi grunnlag for tilpasset opplæring.Alle skolene i Nord-Østerdal deltar i prosjektets pulje 3 (fra 2012 – 2013). Vurdering for læring

09.08.2012
mattedag 2

3 og 4. trinn ved Tolga skole har hatt matematikk ute i skolegården. De jobbet på ulike stasjoner der de laget regnestykker til hverandre, kasta  på stikka, beregning og måling med dl/l, terningstafett og innsamling av ulike kongler og blomster som gå poeng. Her er noen bilder fra begivenheten.

 

Kan du legge bildene ut på hjemmesiden og skrive litt under hvert bilde. Det er bilde av elever som jobber med regnestykkene, noen som kaster på stikka, noen som måler opp vann og noen som har samlet inn mange kongler og hestehov.

06.06.2012
Eldrid Johansen 1

Barnebokforfatter Eldrid Johansen har i dag vært på besøk ved Tolga bibliotek. Småtrinnet ved Tolga skole var ivrige gjester som fikk høre om hvordan det er å være forfatter, og om å bruke det du kan som utgangspunkt.  Johansen brukte bøkene sine som eksempler og hun leste høyt fra Åsas grøss. Etterpå kom det mange spørsmål fra salen. Forfatterbesøket markerer oppstarten av årets SommerLeskampanje som bibliotekene i Nord-Østredalen arrangerer hvert år.

23.05.2012
Skoleelev

Innskriving av neste års 1.trinn blir på Tolga skole 2.mai 2012. Vi ønsker alle velkomne.

24.04.2012
tur i ola 3

Hvem trenger klatrestativ når man kan boltre seg i et spennende terreng med masse store steiner? 2. trinn ved Tolga skola har vært på tur i Ol'a. Det var bare så

vidt lærerne fikk med seg gjengen tilbake til skolen igjen etter turen. Her noen bilder fra turen.

23.04.2012
Glimt Planeter 2

Da har også Tolga skole på laget sine Glimt fra skolehverdagen. Det viser elever som er på tur, lager planeter eller driver med praktisk geometri. At det er kultur for læring er i alle fall sikkert. Området ligger fast i lenke på høyremarg på sidene til Tolga skole.

17.02.2012
UKM 1

Ungdommens kulturmønstring gikk i går av stabelen i Vidarheim. En fullsatt sal fikk oppleve mange fine innslag. Mest musikalsk, men en danser entret også scenen.

I kommunestyresalen var det utstillinger med bilder og andre innslag.

16.02.2012
Tolga skole ansikt

Tolga skole kan vise til et veldig imponerende resultat på de nasjonale prøvene. Gratulerer med en faglig sterk prestasjon og målrettet innsats over flere år!

9. trinn ved Tolga skole er nest best i landet på nasjonale prøver når vi tar gjennomsnitt av resultatene 2 år tilbake i tid. 

21.12.2011
Luciatog 2011 Lucia

Tradisjonen tro gikk årets 6.klasse ved Tolga skole lucia rundt omkring i bygda. Hvitkledde og med lys i hår, delte de ut pepperkaker til rørte tilskuere. Les mer og se bilder.

13.12.2011

FotoapparatI forbindelse med skolebrannen i 1997 ble alle gamle klassebilder borte. De fleste har vi fått kopier av, men vi mangler fortsatt bilder med avgangsklassene fra våren 1991, 1993 og 1994.  Hvis noen har disse bildene, så ønsker vi å få tatt en kopi. 
Kontakt Bente Høistad 62 49 65 30 på Tolga Skole eller Knut Sagbakken 62 49 65 00 på Kommunehuset 

05.12.2011

Elevbedriften Pikekyss selger bakst på bestilling. De kan blant annet lage brød, knekkebrød, pikekyss og Sara Bernhard. For vareliste og kontaktinformasjon se vedlegg: Vareliste Pikekyss

17.11.2011
Gutt med bøker

Skoleruta 2012/2013 er klar. Den ligger fast i infoboksene i høyre marg på skolenes nettsider. Skoleruta 2012/2013

14.11.2011

freda'n logoVi er elevbedriften Freda'n - lunsj og pizza! Dere finner oss i Vidarheim på fredager kl. 11:00 til 11:35. Bestillinger tas senest 09:30 Priser: Pizzabit: 15,- og to for 25,- Hel pizza 110,- (langpanne) mugge med saft + 10,- Saft 5,- og mugge 15,-
Med vennlig hilsen

Freda'n – Lunsj og Pizza

14.11.2011
Mat

Det er klart for nye elevbedrifter ved Tolga skole. Også i år skal elevene prøve hvordan det er å drive sin egen virksomhet. I år har vi fire bedrifter:

-         En kantinebedrift

-         En bakstbedrift

-         En tjenestebedrift

-         En snacks/godteribedrift

14.11.2011
Fra skolegården Tolga skole

NRK og Kommunal rapport har gjennomgått skolekvaliteten i norske skoler. Det er dyster lesning for mange, men det finnes unntak. Tolga er blant de 19 kommunene som får toppkarakter. Det vil si 5 eller 6. Skolen i Tolga er rangert som nr 14 i landet.

09.09.2011
Utvomming av rein

Onsdag var 17 elever fra 10. trinn ved Tolga skole med på reinsjakt i Forollhogna. Med seg hadde de jeger Kjetil Brodal. Etter tre timer i fjellet falt dyret. Før jul blir det duket for festmiddag med kortreist mat, laget av klassen. Hovedretten blir selvfølgelig onsdagens reinsfangst.

09.09.2011

Hopp for hjertet Tolga skoleHvert år arrangerer Nasjonalforeningen for folkehelsa "Hopp for hjertet". Målet med konkurransen er å vise at fysisk aktivitet er morsomt og sunt, samtidig som det forebygger hjerte- og karsykdommer. Elever i 4. – 7. klasse over hele landet skal hoppe tau fra 2.- 13. mai, og den klassen som hopper mest tau i friminuttene vinner. På Tolga har Helselaget satt i gang hoppetaukonkurransen. På skolen deltar mellomtrinnet.

03.05.2011

Kontakt skole og utdanning

Sektorleder Oppvekst:  

Reidun Joten
Tlf: 413 31 883
Virksomhetsleder 
Tolga skole

Reidun Joten
Tlf: 413 31 883

Virksomhetsleder
Vingelen oppvekstsenter:
Ola Borgar Bakos

Tlf: 62 49 47 72

Virksomhetsleder
kulturskolen:
Berit Konstad Graftås

Tlf: 474 84 722

SFO Tolga skole
Roar Stenseth Strømli
Tlf: 404 37 452
SFO Vingelen skole
 

Tlf: 40 03 52 26