Tolga oppvekstTolga kommune er det to grunnskoler.
I sentrum ligger Tolga skole for elever fra 1. til 10. trinn .
Skolen har et allsidig uteområde med blant annet ballbinge, hoppbakke, slengetau, kunstgressbane og skiløype.
I bygda Vingelen som ligger en mil fra sentrum, er skolen for elever fra 1. - 7. trinn.
Kunnskapsløftet, matematikk, den ivrige leser og uteskole er prioriterte områder ved skolen

Nyheter

ksTolga kommune er utrolig stolt og glad for å ha fått tildelt KS skoleeierpris for 2018. Prisen er en stor honnør for den jobben som er gjort av lokalsamfunnet i hele kommunen for læringskulturen som har vært utviklet gjennom generasjoner, hvor skolene blir sett på som hjertet i bygda. Skole og utdanning handler ikke bare om resultater, men hvilke holdninger i den enkelte vi utvikler . «Det skal en hel landsby til for å oppdra et barn», er et ordtak som beskriver hvordan skolene i Tolga drives. Det er et samspill mellom elever, lærere, foreldre, naboer, næringsliv, lag- og foreninger som har et felles oppdrag i å skape barn- og unge med «røtter i fortida, tro på framtida og læring i fellesskap». For å lykkes med dette har også barnehagene og utviklingen av kulturskoletilbudet vært sentrale elementer av helheten for å lykkes med dette oppdraget slik at det kan skapes et helhetlig oppveksttilbud. Historikeren, poeten og dramatikeren Friedrich Schiller beskriver danningens utfordring som tredelt; «Ved å utvikle den og styrke den fysiske siden, den åndelige siden ved å vekke fornuften. Utviklingen av disse sidene er bare meningsfullt hvis en evner å forene dem til en helhet i det estetiske, i lek og kunst. I kunst og lek finner vi ut hvem vi er, og utformer vår identitet.» Dette er en god beskrivelse for hvordan og hvorfor hele landsbyens bidrag er viktig, og som vi forsøker å leve etter i Tolga kommune.

For at skoleeierne skal kunne involvere og ta de rette valgene, er det utviklet en styringsplattform for oppvekst. Plattformen har blitt utviklet gjennom et trepartssamarbeid hvor målet er å skape en felles og helhetlig verdiforankring.

Vi vil også løfte frem kompetanseutviklingssamarbeidet i Nord-Østerdalen som har endt opp i et forpliktende samarbeid(TATO-samarbeidet) for å kunne styrke de ansattes kompetanse og for å sikre utviklende og lærende organisasjoner.

For mer informasjon kan du lese mer om juryens begrunnelse og presentasjonen på konferansen. Foto:KS.
11.01.2018

Tolga kommuneKomiteen for nytt kulturbygg og barnehage legger med dette ut skisseforslag til nytt kulturbygg og ny barnehage ved Tolga skole til høring. Skriftlige innspill kan sendes Tolga kommune innen 31.august 2017: postmottak@tolga.kommune.no/Tolga kommune, Brugata, 2540 Tolga. Dette er en mulighet for at brukerne kan kvalitetssikre skissene, vurdere og gi innspill til brukervennligheten, herunder teknisk standard og løsninger for både kulturbygg, kulturskolen og ny barnehage. Kommunestyret har lagt til grunn en samlet planleggingsramme på 40 – 60 millioner kroner for både ny barnehage og kulturbygg. Se hele høringsbrevet og mer informasjon her. 

27.06.2017

Fisketur Hodalen 23. og 4.trinn ved Tolga skole har jobbet med fjellet og fjellvann i naturfagtimene. Så hadde vi uteskole for å praktisere kunnskapen om fisk. En flott høstdag  dro vi oppi Hodalen for å prøve fiskelykken. Ivrige elever var spente på om ørret, sik, abbor, harr eller gjedde ville bite  på kroken. Etter kort tid hørtes de første hylene. Da var det noen som dro i land en harr og flere hyl skulle komme utover dagen. Vi fikk til sammen 10 fisk og det var sik og harr, som ville bite på denne dagen. Fisken ble grillet på bålet og  elevene syntes det smakte veldig godt.

22.09.2016
Tur til Markusbua 3Småtrinnet ved Vingelen skole tok seg en tur til Markusbua tirsdag 20/9 i meget godt og varmt høstvær!
Her er noen bilder fra turen
22.09.2016

Sykekltur til Lona 3Torsdag i forrige uke var 5.-7. ved Vingelen skole på sykkeltur til Lona. På vei fra skolen og inn hadde vi flere stopp, der vi lærte stedsnavn og gårdsnavn. Vi hadde base ved Lona leir og badeplass. Tema for dagen var «mat på bål». Da elevene kom fram hadde lærer og noen elever gjort klar noe av maten. På menyen var det kyllingwok med masse grønnsaker og ris.

05.09.2016
Tur - Nonsvola

2. skoledag gikk hele Vingelen skole med sine 53 elever over Nonsvola og hadde utmerket turvær! Elevene var delt inni aldersblanda grupper.

Alle tok en god rast oppå toppen med fantastisk utsikt over bygda, før de gikk ned på Aasgårdvollen til budeia Inger Aasgård og fikk høre om seterdrift før og no.

24.08.2016

Tynset oppløringssenter

Skolestart: mandag 22.08.2016 

kl. 09.00 

Sted: Tynset Opplæringssenter 

Sjukehusveien 8,  

Tynset 

 

 

 

Mer informasjon, trykk her

08.08.2016
Fugletitting 2

2.- 3. og 4.trinn ved Tolga skole har hatt en virkelig drømmedag med dyr. De har hatt fugler som tema, og denne uka besøkte de fugletårnet i Vingelen. I strålende solskinn ble de tatt imot hos Torill. De fikk se mange ulike fugler sammen med fugle-«ekspert» Liv Hilmarsen. Alle elevene hadde på for hånd jobbet med ulike fugler på skolen og det var stor stas å kunne se de ute på tjønna, i store kikkerter. Det ble også tid til å kose med både kattungene og lammene. Elvene fikk være med i fjøset og mate sauene. Tre små kattunger var veldig stas.

03.06.2016

forfatterbesøk Bjørn Sortland - viser hvordan bøken er lagt opp for å få leseren til å lese videreI dag har forfatter Bjørn Sortland være på besøk på Tolga Bibliotek. I salen satt mellomtrinnet ved Tolga og Vingelen skoler, og noen til. 
Det var et svært lydhørt publikum som fulgte forfatteren godt i hans fremlegging av prossessen med å skrive bok - Fra i idé til produktet de leser.
Sortland er årets SommerLes-forfatter.

Klikk videre for flere bilder.

24.05.2016
Unge sopelimemakere 1

Med god hjelp av bestefedre i kunst & håndverkstimene,  har det blitt laget soplimer. 3. og 4.trinn ved Tolga skole var selv ute og hentet inn kvister. Deretter har jobbet blitt gjort på skolen. I kaldt vær stod de ute og spikket og spikket. Avsluttet i strålende solskinn og mange flotte soplimer ble det. Artig å kunne vise og lære elevene gammel tradisjon.

10.05.2016

Tolga kulturskoleVi minner om kveldens konsert:
Velkommen til konsert med Tolga skolekorps og grupper fra Kulturskolen mandag 25. april kl. 19.00 i Vidarheim. Inngang kr 50,-. Barn u 16 år gratis.

Plakat 

25.04.2016
Aktivitetsdag barn i bakken

Endelig vart det aktivitetsdag på ski ved Vingelen skole! Felles oppvarming med OL-floka. Deretter fikk ivrige elever prøve seg både på slalåm, hopp og humpedumpeløype i tillegg til ei rundløype hvor de skulle gå på ideal-tid. Dagen ble avsluttet med stafett og premieutdeling mens sola varmet godt.

11.04.2016

I Hamran - i skitrekketVingelen skole fikk en herlig dag på en flott plass!!  Vingelen skole med sine 52 elever inntok Hamran en hel skoledag! Her var det nok av utfordringer for både stor og liten. Noen prøvde miniski, andre tok mot til seg og testet hoppbakken, plenty akemuligheter og ikke minst perfekte forhold for allsidig skilek.

01.02.2016

Julebakst To gutter bakerDe to siste tirsdagene har alle elevene ved Vingelen skolen hatt en halv skoledag hver med tema tradisjonsbakst/julebakst. I aldersblanda grupper har de laget goro, serinakaker, sandnøtter, peppernøtter, colakaker og havrekjeks. Resultatet ble veldig mange gode og fine kaker som elevene skal selge på årets julemesse i Fjellheim søndag 29.november.

26.11.2015
Barnekoret med Kork

Under fredagens storstilte Johan Øian-konsert med Kork, stilte Tolga og Os kommuner med barnekor. Hele 80 elever fra 3. og 4.klasse, hvorav ca 40 fra Tolga og Vingelen skoler sang seg til ekstra lang applaus. I forkant øvde de med Tone Hulbekmo og Hans Fredrik Jakobsen. Barnekoret sang 5 sanger av Johan Øian: Helene Harefrøken, Bolla Pinnsvin, Nøtteliten, Petter Vekkerklokke og Kaffelars Kopperkjel. Det var en stor opplevelse å få synge med Kringkastingsorkesteret!!

03.11.2015

Uteskole Vangsåsen 2Tirsdag 20.oktober gikk 1.-4.trinn til Vangsåsen og skogsområdet ved skytterbana i Vingelen. 3. og 4.trinn jobbet med beregning og måling av omkretsen på toll, gran og bjørk. 1. og 2.trinn laget geometriske figurer, og inni figurene laget de mønster med ting de fant i naturen. I tillegg lærte elevene å skille mellom «tuppull» (kongle) fra gran og toll (furu) og de ulike tresortene i området.

26.10.2015

Plante i håndNord-Østerdal videregående skole ønsker å finne mentorer!  

Den 30. oktober fra kl 0800 til kl 0930 inviterer «Ungt Entreprenørskap Hedmark» på mentorfrokost i kantina på Nord-Østerdal Videregående, og det bys på kaffe, te og rundstykker. Det vil bli gitt info om hva en mentor kan stille opp med ovenfor ungdomsbedriftene og hvilket utbytte man kan ha av å være mentor. Deretter får ungdomsbedrifter og næringsliv mulighet til å presentere seg, etterfulgt av tid til mingling og frokost. Bevertning og deltagelse er gratis. (Klikk på overskrift for mer)

 

14.10.2015
steinalderdag røyk fra bålet

3. og 4. trinn ved Tolga skole har i en periode jobbet med steinalderen. De avsluttet prosjektet med en steinalderdag oppi «Ola». I et nydelig høstvær fant elevgruppene hver sine «boplasser» og laget bål. Det ble også stekt grønsaker og reinskjøtt over bålet. Olav Harald og Bjørn Morten laget pil og bue med elevene. På skolen har elevene laget faktabok om steinalderen, smykke og helleristning. For den som vil se så har vi laget til ei utstilling på skolen. Utstillingen vil stå i to uker etter høstferien.

02.10.2015

Jordvollen3 - liteVi har kommet godt i gang med skoleåret 2015/2016. I tillegg til fagjobbing har vi hver høst ekstra fokus på relasjonsbygging og aldersblanding av grupper, gjennom opplevelser ute i nærområdet vårt. Det har vært mange fine solskinnsdager etter skolestart, og vi har hatt fine uteskoledager med ulike tema.

15.09.2015

manifest%20mot%20mobbing%20logoUtdanningsdirektoratet har staret en kampanje "Kampanje mot mobbing". Startskuddet for årets kampanje mot mobbing gikk i går. Kampanjen skal gi voksne, enten man er lærer, barnehagelærer, forelder, håndballtrener eller nabo, konkrete tips til hvordan man kan gjøre en forskjell for å skape vennskap og forebygge mobbing. Dere er alle invitert til å dele egne tips på nettsiden. Det er veldig mange som allerede gjør mye bra for å forebygge mobbing og skape vennskap. Dette vil vi høre om – og spre videre.

01.09.2015

Gutt leser[1]Norskundervisning inntil 20 t/u på dagtid. Se timeplan på skolens

kommunale nettside. Undervisningen følger skoleruta for Tynset - Alvdal- Tolga- Folldal kommune. 1.skoledag høst 2015:  Mandag 17.08.2015 kl. 09.00. Sted: Tynset Opplæringssenter, Skolegata 1, Holmen 

11.08.2015

skoleeleverDa nærmer det seg nytt skoleår og tidene for skolestart er som følger: Tolga skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30.  Oppmøte i Vidarheim. Vingelen skole: Oppstart mandag 17.august kl 08.30. Alle busser går til vanlig tid for begge skolene. Vi ønsker alle gamle og nye elever velkommen til et nytt skoleår.

11.08.2015

Tolga skolePå Utdanningsnytt.no er det publisert en artikkel om omtaler Tolga skole og deres bruk at naturen som utvidet læringsarena. Les artiklen her.

21.05.2015

Tolga kulturskoleFrist for å søke på kulturskolens tilbud for skoleåret 2015/2016 er 15. juni 2015. Utvalget er bredt, men kulturskolen ønsker seg spesielt nye ivrige elever på blåseinstrumenter og teater.

Søknadsskjema 2015/2016 (Pdf)

Elektronisk søknad

18.05.2015

Løver i Vingelen 1 - liteDe siste ukene har elever og voksne ved Vingelen skole øvd mye til årets 17.mai-oppsetning, «Løver i Vingelen». Elevene bidrar også i år med både skuespill, sang og musikk. Manus er skrevet av Gudny Hagen etter inspirasjon fra Disneyfilmen «Løvenes konge».

13.05.2015

Røros storbandRøros Storband holder vårkonsert til helga. Fra Tolga kulturskole deltar Ingrid Øyan i sangduett med Eirik Lockert Rohde. De synger Baby, It’s Cold outside. Trioen Inga Trøan Sundt, Oline Vingelsgaard og Synne Nordistuen Løvik synger Andrew Sisters «Rum and Coca Cola» Dette er en fantastisk mulighet for kulturskoleelever i regionen! Plakat

05.05.2015

Fisketur nærstudium av fisk3. og 4.trinn ved Tolga skole har vært på isfiske. Tolga Jeger og fiskeforening var sammen med oss. De stilte med tre staute karer som var til veldig god hjelp. Fangsten ble veldig bra. Elevene dro opp til sammen 25 fisk. En annerledes  skoledag  ute i naturen.

14.04.2015

SkolekonferanseI forrige uke deltok Tolga kommune med Tolga skole og Tolga kulturskole på Norsk skolelederforum som er en stor nasjonal konferanse for skoleledere. Konferansen samlet hele 297 deltakere og Tolga skole og kulturskole hadde innlegg om hvordan det jobbes i skolene våre. Anne Berit Emstad og Berit Angelo som jobber på NTNU og som forsker på hvorfor Tolga skole har så gode resultater gjennom flere år holdt også et foredrag om det de har funnet på skolene våre. Og det ble en hyllest til alle som har jobbet med, i, for og sammen med skolene i Tolga gjennom mange år. Forskerne i NTNU konkluderer med at en ny type ledelse er utviklet i Tolga; eksistensorientert ledelse. Dette bygger på en verdibasert ledelse der felles verdier ligger i bunn for hele lokalsamfunnet. Verdiene våre, fokuset på mestring og kompetanse gir i tillegg gode resultater!

 

26.03.2015

100-dagers fest 1Elevene ved 1. og 2.trinn i Vingelen har helt siden første skoledag telt sugerør, ett for hver dag de har gått på skolen. Dette har satt fokus på telling og gruppering av mengder i enere, tiere og hundrere. Iveren var stor da nedtellingen til 100 dagers-festen begynte å nærme seg slutten. Fredag 23.januar ble 9 tierbunker og 9 enere byttet ut til 10 tierbunker og dermed en hundrer-bunke. Dette markerte vi med en skikkelig 100 dagers-fest. Elevene skrev invitasjoner til besteforeldrene sine. Vi feiret med matematikkaktiviteter, baking, og alle fikk lage sin egen krone med 100 gjenstander på. Etter lunsj kom besteforeldrene på besøk. Da ble det underholdning i form av sang, kaffe og bakst-servering, og yatzi-spilling.

28.01.2015

Musikk fra livets begynnelseVi minner om Kulturskolens "Musikk fra livets begynnelse". Dette er et tilbud for barn født i 2014 sammen med foreldre eller andre voksne. Sted: Musikkrommet fredager kl. 10.00. Oppstart når gruppen er fylt opp. Pris kr 650,-. Påmelding til helsesøster eller ta kontakt med Tolga Kulturskole v/Berit Konstad Graftås. Tlf 62 49 65 30/36. Frist for påmelding: 14.01.2015 musikk fra livets begynnelse infofolder2015
 

23.01.2015

Drømmestipend 2015Tiden er inne for å søke om Drømmestipend 2015! Drømmestipendet utdeles i 2015 til kulturutøvere født i 1995 eller senere. Årets utdeling er den tolvte i rekka fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Frist for lokal nominasjon Tolga er 15.02.

http://www.drommestipendet.no 

 

23.01.2015

Mattedag Vingelen 1Tirsdag 20.januar var det matematikkdag for 1.-7.trinn ved Vingelen Skole. Elevene samarbeidet i aldersblanda grupper, på sju ulike stasjoner gjennom dagen. Hver stasjon var en «lagkonkurranse» med ideer hentet fra NRK-programmet «Mesterens mester». Det hele endte opp i en felles lagfinale hvor det til slutt ble kåret et vinnerlag. Lærelystne elever viste stor innsats og god lagånd. Matematikk er gøy!

De sju ulike konkurransene innebar: Idealtid:  gå ei løype to ganger med mest mulig lik tid, lage forskjellige trekanter ved bruk av tangrambrikker, Da Vinci-Koden: finne riktig antall geometriske figurer for så å løse et regnestykke, bygge et så høyt tårn som mulig ved hjelp av treklosser (med tidsfrist), geometri og areal: lage figurer med et gitt areal ved bruk av geobrett og strikker, anslå lengder: klippe av snorer som har gitte lengder og desilitersmåling med vann.

21.01.2015
Besøk på sykehjemmet 2

3. og 4. trinn ved Vingelen Skole har vært på Omsorgstunet og underholdt med sang og musikk. Det var stor stas, og beboerne dro kjensel på noen kjente fjes. «Er lik» sine besteforeldre. Her er noen bilder fra besøket.

13.01.2015

temadag hva skjer nåForrige uke var det duket for en spennende dag for elevene fra 1.-7.trinn på Tolga og Vingelen skoler. Natur og kulturkunnskap sto i sentrum, ispedd spennende fysikk-show på morgenen. Elevene ble delt i fem aldersblanda grupper. I løpet av dagen var alle innom: Informasjon om Forollhogna nasjonalpark og Vingelen nasjonalparklandsby (på Bunåva), spikking av skremmepinne for rein, arkeologi, energikamp samt søppel og kildesortering.

16.12.2014

Elin AngeloTolga kulturskole inviterer til fagdag med Elin Angelo, førsteamanuensis i musikkdidaktikk ved NTNU. Tema er kunstpedagogikk og estetisk tilnærming til læringAngelo har gjennom sin doktoravhandling drevet forskning på profesjonsforståelser og kunstfagpedagogikk.  Et av hennes eksempler er hentet fra Tolga. Vi er veldig glad for at vi har fått henne til å holde en kursdag for oss.

Malmplassen gjestegård, Tolga. 14.nov.2014 kl 09.30-14.30 Påmeldingsfrist 21.okt.2014. Mer informasjon.

22.09.2014

folkehelsaElever ved 10. trinn ved Tolga skole går denne uka rundt med bøsser for innsamling til årets demensaksjon. Aksjonen er i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Vi ber om at elevene vil bli tatt godt i mot.

17.09.2014

mat på bål 3Mat på bål er godt og spennende. Her er det en klasse fra Tolga skole som har laget pinnebrød.
Klikk videre for å se bildene.

04.09.2014

Broer 14. trinn ved Tolga skole har konstruert en bro i papir. Det gikk helt fint å kjøre lekebiler på den.

Kan hende at dette er fremtidens bygningsingeniører.
Her er noen bilder fra arbeidet med broa.

04.09.2014

Gammelbrua rundt - bringebærplukking3. og 4. trinn ved Tolga skole tok turen rundt Gammelbrua en fin høstdag. Det ble en innholdsrik tur. De fant så mye bringebær og hadde matpause ved den nye gapahuken. Den ble virkelig fin. Nå håper de på at det snart kommer benker i den. En super plass for dem. Så gikk ferden mot skole igjen og der "møtte" de 50 griser. En utrolig morsom opplevelse. Her er flere bilder

03.09.2014

fjelltur småtrinn 11.-4. trinn ved Tolga skole har vært på årets fjelltur. Turen i høst gikk til Bjørsjøkletten. Flinke elever nådde til topps, både i trær og i fjell. Her er noen bilder fra turen.

03.09.2014

sykkel-barnTrygg Trafikk oppfordrer alle til å la barna sykle og gå til skolen. -Når foreldre råkjører sine egne barn til skolen, setter de naboens barn i fare.  Gi dem heller en sunn og god start på dagen. La barna sykle eller gå! sier Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk.

18.08.2014

SkoleOver helga er det skolestart:
Tolga skole:       18/8   kl 08.30.   Oppmøte Vidarheim 

Vingelen skole:  18/8   kl 08.30 

Alle busser går til vanlig tid. 

15.08.2014

Skolepark snorklipperI dag ble den nye skoleparken ved Tolga skole åpnet. Parken er et lite område ved skolens inngangsparti som før var full av trær, men som nå har blitt et lite område med plen, busker og benker laget av Martin Wilson. Parken er fin til bruk for skolens elever. Istandgjøringen av området er et ledd i kommunens arbeid med medarbeiderskap.

16.06.2014

Abelvinnere i Finland 1HURRA!!! Norge, representert av Tolga skole, vant prosjektprisen  (600 euro) for første gang siden Unge Abel startet, i dag under finalen i Finland. Ekstra artig er det at hele klassen har vært med og bidratt, selv om representantene våre selvsagt har hatt den største jobben. I oppgavedelen kom det norske laget på 4.plass med 20 poeng av 25 mulige. De to lagene på topp hadde 23 poeng, så det er vi kjempefornøyde med! Finland vant etter ekstraomganger. Danmark ble nummer 2.

Fjerdeplassen ga 400 euro i premiepenger. Så nå reiser elever og lærere hjem til Norge, og regner med å ankomme Tolga i løpet av natta. 3 av 4 elever som har vært med til Finland skal konfirmeres på søndag, så det blir nok godt å komme hjem. Klikk deg inn på saken for å se bilde fra konkurransen.

06.06.2014

abelpremie_5424097aVi gratulerer niende klasse fra Tolga skole som i dag vant finalen i den landsomfattende mattekonkurransen UngeAbel på Eidsvoll! Fire elever representerte klassen i finalen. Det var Johannes Grann Vingelen, Meine Baas, Magdalena Mitrovic og Ingrid Ragna Trøeng. Etter å ha vunnet semifinalen ble elevene fra Tolga ungdomsskole klare for finalen som gikk på Eidsvoll i dag. UngeAbel er en konkurranse i matematikk for 9. trinn.

24.04.2014

SkoleelevInnskriving av neste års 1.klassinger ved Tolga skole er onsdag 30.april 2014.

Velkommen.
23.04.2014

Tolga kulturskoleVelkommen til kulturskolens vårkonsert mandag 31. mars kl. 18.30 i Vidarheim. Det bys på musikk, teater og judo. Gratis inngang. Salg av kaffe og kaker før og etter konserten.

24.03.2014

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), har sendt en personlig gratulasjon til Tolga skole for gode resultater gjennom mange år og for kvalifiseringen til Unge Abel konkurransen:

kort kunnskapsministeren

 

Flott jobba!

11.03.2014
ol Deltakere fra 11 nasjonaliteter

Her er en OL-nyhet uten gullstress og uten smøreproblemer. Småskoletrinnet ved Tolga skole arrangerte skole-OL torsdag 12. februar. På programmet stod hopp i liten bakke, langrenn og skiskyting. Vi hadde 50 deltakere som representerte 11 nasjonaliteter. OL- ilden ble tent før aktivitetene startet. Ivrige elever som hadde en flott innsats i hoppbakken og i skisporet. Heiagjeng ved løypa, som heiet alle fram slik at det ble en flott dag for alle.

18.02.2014

Drømmestipendet 2014Søknadsfristen for årets Drømmestipend er onsdag 19. februar. Stipendet består av 100 stipender à 10 000 kroner - totalt èn million kroner. Kommunene kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene: Dans, Musikk, Skapende skriving, Teater, Visuell kunst, Annet. Kandidatene må være født i 1994 eller senere

Les mer om Drømmetstipendet på www.drommestipendet.no 

17.02.2014

tommel oppUngeAbel er en nasjonal matematikkonkurranse for 9.trinn. Gjett hvem som ble fylkesvinnere i de innledende rundene? Jo, det var 9.trinn ved Tolga skole! Gratulerer til elever og lærere ved Tolga skole. Det blir spennende å følge de videre rundene.

 

13.02.2014

Tolga kulturskoleDen yngste teatergruppa ved Tolga kulturskole inviterer til forestillingen "Per, Pål og Espen Askeladd som skal gjete kongens harer". Forestillingen kan du se på teaterrommet på skola mandag 17. februar kl. 18.00. Gratis inngang.
Regi Rulle Smit. Plakat

11.02.2014

Tolga kulturskoleTolga kulturskole gir i disse dager ut jubileumsfilm: Tolga kulturskole 25 år. Tolga kulturskole vil med denne jubileumsfilmen gi dere minner fra noen av våre teateroppsetninger, ulike samarbeidsprosjekt med Vinterfestspill i Bergstaden, Os kulturskole, Røros kulturskole, en musikkskole i Litauen, Låtmakerne med Askil Holm og Rulle Smit og sist, men ikke minst vår jubileumsforestilling.

04.11.2013

Tolga skoleSom et ledd i "Medarbeiderskap i Tolga kommune", så blir det nå ny flott skolepark på Tolga skole. Dette er et samarbeid mellom lærere og elevrådet. Elevene ved skolen, ledelsen og FAU har fått orientering om dette, og er positiv til prosjektet.
Skoleparken vil være enda et møtepunkt for elever og lærere.

01.11.2013
barn ser på bilder

Nybygget ved Dølmotunet bugnet av fargerike og kreative kunstverk da 5. og 9. trinns utstilling ble åpnet i dag. Kunstprosjektet har gått under ledelse og inspirasjon av Helga Drude Storbekken. Utstillingen er åpen for publikum i en måned.

25.10.2013

Elevutstilling i DølmotunetAlle ønskes velkommen til utstillingsåpning i nybygget på Dølmotunet, fredag 25.oktober klokka 13. Det er elevarbeider av 5. og 9.trinn ved Tolga og Vingelen skoler som stilles ut. Helga Drude Storbekken har vært lærer og utstillingen viser flotte tegninger, malerier, objekter og collage. Utstillingen vil stå en måned.

22.10.2013
Jakt. Her siktes det.

Sist fredag var 1.klasse i Vingelen på elgjakt. Vi var så heldige å få bli med jaktlaget til Jakob Trøan. NRK Øst-nytt ville også bli med for å filme hvordan en slik dag går for seg. 9 spente 1.klassinger gikk til skogs med hvert sitt tregevær, klare for å se at elgen ble felt. Elevene fordelte seg på tre poster sammen med hver sin jeger.

01.10.2013

Newtonrom logoI sommer har regionrådet jobbet med å kartlegge interessen i regionen fra næringsliv og skoler for å være med i et forprosjekt for etablering av Newtonrom. Det har vært positiv respons, og en har fått et godt grunnlag for å gå videre med en søknad. Det arbeides i disse dager med utformingen av søknaden som kan sendes ulike instanser.

25.09.2013

SkolematOnsdag 18.september møtes klassekontaktene fra klassetrinene 8. 9. og 10. ved alle sju ungdomsskolene i Nord-Østerdal til en praktisk dag med fokus på sunt kosthold i skoletia.

17.09.2013
Skolehage gutter med sukkererter

Ved Vingelen oppvekstsenter er vi så heldige at vi har vår egen skolehage oppe på Aakeren hos Solveig og Tor Arne. Nå bugner den av blomster, krydde og grønnsaker. 1.-4. trinn tok turen dit for å høste litt av godsakene de oppe, vi lærte  navn på ulike grønnsaker, fikk smake og lukte og lagde tilslutt en nydelig grønnsakssuppe på bålet oppe på skolens eget område, Morabben. Flere av ungene var skeptisk til suppa, men alle smakte og alle likte den. Flere ville ha mer!

11.09.2013
Seterflytting 2

1-4.trinn ved Vingelen skole har fått være med når buskapen skal ned fra fjellet. En opplevelse som ikke mange av norske skoleelever får oppleve. 1.og 2. trinn deltok på flytting fra Langsetra via Ryseteråsen og ned til Trøan, en fin tur i flott Høstvær.

Elevene var flinke og aktive gjetere.

06.09.2013
fjelltur 3

Hvert år har 7. trinn ved Tolga skole og Vingelen skole en felles fjelltur. Turen starter i Skarvdalen i Dalsbygda., og så går vi derifra  opp til Kløvsteinen, videre til Storbekkbua, så nedover til Nystuvollen, og til slutt opp igjen den lange bakken til Skihytta hvor vi overnatter.

06.09.2013

Musikk fra livets begynnelseTolga kulturskole arrangerer kurs i "Musikk fra livets begynnelse". Kursstart fredag 20. september kl. 10.30. Pris: kr 650,-  Lærer er Ingvild Aas. Påmelding til helsesøster eller ta kontakt med Tolga Kulturskole v/Berit Konstad Graftås.
Tlf 62 49 65 30/36. Frist for påmelding: 18.09.2013.

06.09.2013
Småkryp 6

3. trinn ved Tolga skole har hatt undervisning ute ved Dølmotundammen. Ivrige elever fanget småkryp og studerte de i forstørrelsesglass. Litt vanskelig å sette de riktige navnene på det de fant, men veldig ivrige.

02.09.2013
Høsttur6

Onsdag var småtrinnet ved Tolga skole på fjelltur til Volknollen. Med seg på turen fikk de et alldeles nydlig høstvær. På veien fristet lekre blåbær, og på toppen var belønningen en flott utsikt. Her er noen bilder fra turen.

29.08.2013
Blikjentkveld 1. trinn

Tirsdag 20.august hadde 1.trinn ved Tolga skole en kveldstur for å bli bedre kjent. 17 nye håpefulle elever fra 8 ulike nasjoner møtte opp alle sammen med sine foreldre.

21.08.2013

Lærer underviser fremmedspråklige voksne eleverI høstens norskundervisning for innvandrere starter 19. august. Undervisningen holdes på Tynset og har inntil 20 timer i uka. Semsteravgift er kr 3900,-. For påmelding kontakt Tynset opplæringssenter. Tlf: 62 48 58 90 eller e-post.

Mer informasjon

24.06.2013

Astrid SugarenTolga skole ønsket å gjøre litt ekstra stas på Astrid Sugaren. Derfor arrangerte de overraskelseskonsert med Astrid for alle elevene ved Tolga skole. I tillegg vanket det blomster, en pengegave og mange fine ord for både hennes innsats i Idol, og som god ambassadør for Tolga.

14.06.2013
Tromme, gitar og sang

Tolga kulturskole er 25 år, og det ble markert med jubileumskonsert i Vidarheim. En velfylt sal fikk oppleve kulturskolens bredde i alt fra judo til gitar. Anne Pernille Erlien-Ruud, Lars Tingelstad og Rønnaug Tingelstad er gamle elever som stilte på scena. Astrid Sugaren hadde urpremiere på en egen låt.

07.06.2013
DialektbokI mars hadde elevene ved Vingelen skole to uker med ekstra fokus på Alf Prøysen og på dialekter. Fokuset på Prøysen var en oppstart av arbeidet med 17.maiunderholdninga vår. At vi valgte å  fokusere også på dialekta vår, er bl.a. fordi de unge snakker mindre og mindre dialekt. Det er mange ord og uttrykk som brukes i mindre grad. For å løfte fram igjen dialekta valgte vi derfor å gi alle elever oppgaver med å samle dialektord.
27.05.2013

Ferske fjes 2013 bTolga kulturskole fyller 25 år og arrangerer i den forbindelse jubileumsforestilling. Velkommen til Vidarheim torsdag 6. juni kl. 19.30.

Inngang: Voksne kr 100,-. Barn gratis. Inkludert bløtkakefest.
Kulturskolejubileum

22.05.2013
Mini Tine Lag med årets røde trøyer

Torsdag 16.mai ble det arrangert Mini Tine-Stafett for 1. til 5.trinn på Tolga skole.  Det var en livlig og løpeglad gjeng som deltok med strålende humør!

Her er bilder av lagene.
21.05.2013
Tinestafetten 20138. trinn vant sin klasse

I går, 14.mai,  fikk 6., 7. og 8.trinn ved Tolga skole være med på den tyvende Tine-Stafetten i rekken på Sætersgård! Over 500 positive og flinke ungdommer fra hele regionen, bidro til at arrangementet ble helt topp for de unge ivrige løperne!

Resultatet for Tolga skole ble: 4.plass på 6.trinn, 2.plass på 7.trinn, 1.plass på 8.trinn

16.05.2013

katter i kamp, UKM 2007Sett av torsdag 6.juni kl. 19.30. Da markerer kulturskolen sitt 25-årsjubileum med stor jubileumsforestilling i Vidarheim. Mer informasjon kommer.

13.05.2013
Skolelunsj - elever forsyner seg

Fredag ordnet Bygdekvinnelaget og Bondelaget lunsj til elevene ved Tolga skole. Det ble nybakt brød, kakao, mjølk rett ut av tanken og alt mulig nydelig pålegg. Her er noen bilder:

22.04.2013
Isfiske 2013 3

Siste skoledag før påske dro 3. og 4. trinn på isfiske oppi Hodalen. I strålende solskinn hadde alle en flott dag ute på isen. Fisken uteble men det satte ikke humøret tilbake.

08.04.2013
Skriveprosjekt besøk av Ola Jonsmoen tverrformat

I to uker har elevene ved Vingelen Skole jobbet iherdig med to parallelle skriveprosjekt. Temaene var Alf Prøysen og Vingelsdialekta. Vi hadde besøk av Trond G Løkken fra Tynset Barneskole som snakket om Prøysen, og vi var så heldige at også Ola Jonsomen kom å besøkte oss.  Det var to inspirerende besøk som gjorde at elevene kom godt i gang med produktene sine.

21.03.2013

gutt og jente leserInnskriving av neste års 1.trinn blir onsdag 24.april.  Mer informasjon kommer over påske. 

 

21.03.2013
Skiaktivitetessag grilling

1 til 4.trinn hadde skiaktivitetsdag i skilekområdet ved Sæthershallen fredag den 15.mars. Været ble supert da kulda slapp taket utpå formiddagen og ungene koste seg med humpedumpe-løype, hopp, utfor og vanlig langrenn. Vi grillet pølser m.m. på bålpanne og hadde det supert.

19.03.2013
Høyt svever de på snøhuletur

De fem elevene og lærer, fikk med seg to stramme karer fra forsvaret på turen.

Forsvaret hadde med seg nødvendig utstyr for graving av huler, og opplæring i skred og skredsøk.  Turen var to-delt, der første økt gikk med til å grave snøhule. I år var det kantgrop som ble gravd. Dag 2 gikk med til grundig opplæring i skredfare og skredsøk.

15.03.2013

KulturskoleraadLogo
Har du idéen til logo til De unges arena, norsk kulturskoleråds utviklingsprosjekt? Logoen skal være et symbol eller et forenklet bilde av prosjektet som er lett å kjenne igjen. Ta fram din kreative side og send inn et forslag. Frist for bidrag er 20. mars. Les mer på infoplakaten.

25.02.2013
skøytedag 066

Tirsdag reiste alle elevene og lærerne ved Vingelen skole ned til Tynset på skøytedag. Mange av elevene hadde aldri stått på skøyter før, så det var mange spente unger på bussen ned til Nytrømoen tirsdag morgen. Det var kaldt i lufta da vi var på plass, men alle ungene kom seg på isen og alle mestret skøytene.

14.02.2013
UkM 2013

Mandag den 4. februar går lokalmønstringen for årets UKM (Ungdommens kulturmønstring) av stabelen i Vidarheim. Dørene åpnes kl. 18.00. Konserten begynner kl. 19.00.

I år deltar 52 personer fordelt på 31 innslag. Inngang /80/50. Velkommen.

31.01.2013
SUM-mesa_130130_ 052

Årets SUM-messe gikk av stabelen på Tynset i dag. Elevbedrifter fra Tolga skole var representert. Her er noen bilder fra dagens begivenhet:

30.01.2013
Musikk fra livets begynnelse

Det er  noen ledige plasser ved kurset Musikk ved livets begynnelse. Påmeldingsfristen er derfor forlenget til mandag 04.02. Oppstart fredag 08.02. Musikk ved livets begynnelse

28.01.2013

UkM 2013
Fristen for påmelding til lokalmønstring på Tolga UKM er fredag 25. januar kl. 15.00. Påmelding på UKMs nettsider

18.01.2013

FeleTolga kommunale kulturskole tilbyr gratis feleseminar for feleelver lørdag 19.januar kl 10-14 i Vingelen skole. Rønnaug Tingelstad instruktør og inspirator. Velkommen til en spilledag! Ta med fele, vannflaske og matpakke. Om du ikke har mulighet til å delta, må du varsle Monica innen torsdag 17.01. Monica Mob: 93097010

14.01.2013

Musikk fra livets begynnelseTolga kulturskole starter kurset "Musikk fra livets begynnelse" for barn født i 2012. "Musikk fra livets begynnelse" er et tilbud  til nybakte foreldre – eller besteforeldre – som har lyst til å komme sammen med andre voksne og små barn i musikkgruppe. Oppstart fredag 25. janura kl. 10.00 på musikkrommet. Pris: kr 600,- Lærer er Ingvild Aas. Infofolder

14.01.2013

hekseneTolga kulturskole presenterer: Heksene. Mandag 26. november kl. 19.30 i Vidarheim. Inngang kr 100/60.  Heksene handler om en gutt og bestemoren hans. Bestemoren bruker å fortelle masse historier om hekser, slik at gutten kan kjenne igjen en heks om han møter det. Velkommen til en forheksende aften!

22.11.2012
Far og datter

Onsdag hadde kulturskolen en liten og trivelig konsert med elever i aldersgruppen 5-18 år på Omsorgstunet. Ekstra spennende var det for tre veldig unge debutanter på henholdsvis fiolin og piano.  Flere pianister spilte, samt kornettduett og sang.

Vi takker elevene som bidro til at vi fikk ei god stund!

22.11.2012

Matematisk aften frustrasjonen er til å ta og føle på¨Vitensentret på Gjøvik har besøkt Nord-Østerdal i høst. Vingelen skole meldte sin interesse for et opplegg både for foreldre, lærere og elever, en matematisk aften. Denne kvelden ble brukt til forskjellige spill for alle trinn. Spill er en fin og god måte å trene på emner i matematikken og i tillegg virker spill motiverende.

20.11.2012
Bygdafrokost 2012 Vaffelpressa i gang

Da er bygdafrokosten over for denne gang og den ble en kjempesuksess også i år. 350 store og små ble mette, det største antall besøkende siden bygdafrokosten så dagens lys. Det ble servert et variert utvalg av mat der det meste var laget kortreist og økologiske råvarer.

12.11.2012
Bygdafrokost gutt lager pjalt

Den 9 november inviterer Vingelen skole og barnehage til bygdafrokost for 14 gang. Dette er blitt en fin og populær tradisjon.

Siste gang vi arrangerte serverte vi mat til ca 300 sultende nordøsterdøler, med sans for  kortreist og  økologisk mat.  

01.11.2012

For neste skoleår er det etablert felles skolerute for Tolga og Tynset. Det innebærer blant annet at det innføres to elevfrie dager. Det gjøres ved forkorting av blant annet juleferie. Vinterferieuka flyttes til uke ni. Skolerute TATO 2013/2014

29.10.2012

MobiltelefonSkolen inviterer til temadag/ kveld for elever og foreldre i forbindelse nett-vett og bruk av mobiltelefon. Marius Wang fra Tynset lensmannskontor kommer til skolen  for å snakke med elevene fra 7. til 10 trinn mandag 5. november kl. 12.30 – 14.00

25.10.2012

tolga_kulturskole_framsideTolga kulturskole har en begivenhetsrik høst foran seg. I tillegg til ordinære tilbud, starter de med låtmakerkurs i morgen. Askil Holm og Rulle Smit er ansvarlige. Thorbjørn Egner 100 år markeres med forestilling av kulturverkstedelevene tirsdag 20. november. Mandag 26. november fremfører teaterelevene "HEKSENE" av Roald Dahl i Vidarheim kl 19.30 (skoleforestilling tirsdag 27.11).

17.10.2012
Tolga skolemusikkorps 2

Tolga kommunes kulturskole rekruterer hvert år musikanter til skolemusikkorpset. I helga hadde korpset seminar med Sivertsen Bakken, Randi Leinan Lund samt korpsets dirigent, Leif Martin Kristoffersen, som instruktører. Etterpå ble det avholdt hentekonsert med smakebiter  fra det skolekorpset hadde øvd inn. Sist i Oktober vil det bli  Kvardagskonsert arrangert i Fjellheim der blant annet korpset skal delta.

05.10.2012
kvalitetssikkring

Ved Vingelen skole har de så smått begynt å forberede til Bygdafrokost. 1.- 4. klasse har laga ripsgele og solbærsyltetøy. Da er det flott at man har kyndig hjelp av ei snill bestemor!

03.10.2012
klarte vi det

Det utvidede klasserom er vi gode på her i Tolga. Det kan være større prosjekter som elevbedrifter, men også mindre som det å gå ut å lage bokstaver. 1. trinn ved Vingelen skole har laget bokstaver ute i det fri.

03.10.2012
Dugnad 2

I forbindelse med opprustning av Vingelen skole og barnehage, er det nå uteområdet som står for tur. Tirsdag 18.september stilte det derfor opp en mannsterk gjeng med foreldre til dugnad. Til tross for øsende regnvær ble mye gjort: lekeskur ble flyttet, sandkasser og huskestativ ble plassert og det ble klargjort til asfaltering. Ingen sak når en kan kombinere store maskiner og hendte karer.

 

20.09.2012
uteskole 0550 to jenter

Vingelen skole har hatt  mange fine dager ute de siste ukene, tross regn og litt kaldt. Men det finnes jo ikke dårlig vær! De siste ukene har vi vært på flere turer, vi var på blikjenttur i bygda med 1 og 2 klasse, der vi i tillegg til å bli kjent med stedsnavn i Vingelen, har besøkt elevenes hjemsteder.

20.09.2012
Elevutstilling

5. og 9. trinn ved Tolga og Vingelen skoler inviterer elever, foreldre, søsken, og alle andre intersserte ønskes velkommen til utstilling torsdag 20. september kl. 18.00. Galleriet er åpen førstkommende fredag og lørdag, Ta ellers kontakt med Tolga skole om du vil se utstillingen. Den henger på TØYsentralen til 29. september. Elevutstilling

19.09.2012

reinjakt 2012Tradisjonen tro har 19 elevene på 10. trinn ved Tolga skole vært med på reinsjakt i Forollhogna. Med Kjetil Brodal som våpenbærende jeger, falt et godt eksemplar av bestanden. Resten av klassen var ute for å sanke fra markens grøde til festmiddagen med kortreist mat som klassen skal lage til før jul.

12.09.2012
Skolestart IMG_5246

Skolen er godt i gang med høstsemesteret. Det er lekser og turer og uteskole. Her er noen glimt fra den første tida ved VIngelen skole denne høsten.

05.09.2012

Vurdering for læringVurdering for læring er en 4-årig satsing i regi av

Utdanningsdirektoratet. Satsingen vil omfatte ca. 170 skoleeiere fordelt på alle landets fylker. Underveisvurdering har til formål å fremme læring og gi grunnlag for tilpasset opplæring.Alle skolene i Nord-Østerdal deltar i prosjektets pulje 3 (fra 2012 – 2013). Vurdering for læring

09.08.2012
Overnatting 5

I dag er siste skoledag for både Tolga og Vingelen skole. Den siste tida har vært brukt til mange uteaktivieter. Her er noen glimt fra overnattingsturen til 3. og 4.trinn ved Vingelen skole. De var i Svartåsen. Til tross for kald nordavind måtte ungene teste badevatnet til de var blå på lepper og kropp.

21.06.2012
Vårslepp 4

Onsdag arrangerte Kulturskola Vårslepp med utdeling av drømmestipend til Anna Pernille Erlien Ruud. Konserten ble holdt i et fullsatt Fjellheim, og publikum fikk oppleve fengende rytmer, et bunnsolid skolekorps og sjarmerene unge blåsere fra Vingelen.

08.06.2012

Anna Pernille Erlien RuudAnna Pernille Erlien Ruud har fått Drømmestipend 2012. Stipendet blir utdelt under vårt arrangement Vårslepp i Fjellheim i kveld kl 19 i kveld. Her får dere i tillegg  oppleve flere talent fra kulturskolen, blåsegruppe fra Vingelen, skolemusikken og janitsjaren. Se www.drommestipendet.no  Anna Pernille vil vise noen av sine kvaliteter både med stemmen og tubaen i kveld. Lærerband og med Tolga-Os Janitsjar. Her er verd å ta turen.

06.06.2012
mattedag 2

3 og 4. trinn ved Tolga skole har hatt matematikk ute i skolegården. De jobbet på ulike stasjoner der de laget regnestykker til hverandre, kasta  på stikka, beregning og måling med dl/l, terningstafett og innsamling av ulike kongler og blomster som gå poeng. Her er noen bilder fra begivenheten.

 

Kan du legge bildene ut på hjemmesiden og skrive litt under hvert bilde. Det er bilde av elever som jobber med regnestykkene, noen som kaster på stikka, noen som måler opp vann og noen som har samlet inn mange kongler og hestehov.

06.06.2012
Eldrid Johansen 1

Barnebokforfatter Eldrid Johansen har i dag vært på besøk ved Tolga bibliotek. Småtrinnet ved Tolga skole var ivrige gjester som fikk høre om hvordan det er å være forfatter, og om å bruke det du kan som utgangspunkt.  Johansen brukte bøkene sine som eksempler og hun leste høyt fra Åsas grøss. Etterpå kom det mange spørsmål fra salen. Forfatterbesøket markerer oppstarten av årets SommerLeskampanje som bibliotekene i Nord-Østredalen arrangerer hvert år.

23.05.2012
17. mai 39

Vingelen skole er tradisjonen tro ansvarlig for underholdningen i bygda den 17. mai. Årets tema var Kardemomme by med «forrett». Her er noen bilder:

21.05.2012
Vårkonsert 4

Selv om de bor på Røros, er Ingvild Aas og Leif Martin Kristoffersen tolginger god som noen. De to kulturskolelærerne tilbringer mye tid på Tolga sammen med sine elever. I går kveld var det duket for en liten konsert med Ingvild og Leif Martins elever.

15.05.2012
Skoleelev

Innskriving av neste års 1.trinn blir på Tolga skole 2.mai 2012. Vi ønsker alle velkomne.

24.04.2012
tur i ola 3

Hvem trenger klatrestativ når man kan boltre seg i et spennende terreng med masse store steiner? 2. trinn ved Tolga skola har vært på tur i Ol'a. Det var bare så

vidt lærerne fikk med seg gjengen tilbake til skolen igjen etter turen. Her noen bilder fra turen.

23.04.2012
Gunvor a. Nygård

Hele Vingelen skole satte ferdigheten «skriving» som tema etter vinterferien. Målet var at elevene skulle få anledning til å skrive lengre tekster med veiledning underveis. Forfatter Gunvor Anbo Nygaard fra Tynset ble innleid som inspirator.

26.03.2012
Varmluft 79

Mellomtrinnet ved Vingelen skole eksperimenterer med varmluftsballonger.

De er laget av silkepapir. I skåla som er laget av aluminiumsfolie ligger det en bomullsdott dynket i rødsprit. Da er det bare å tenne på og håpe det beste.

14.03.2012
Snøskulptur IMG_4963

6. og 7.trinn ved Vingelen skole har laget snøskulpturer som et prosjekt i faget Kunst og Håndverk. De er plassert for allmenn beskuelse utafor Bunåva og skolen. Det eneste de frykter er mildvær! Så vil du se, vær kjapp!! Alle skulpturene har fått hvert sitt navn.

12.03.2012

Scrable15. mars kl 18:30-21:00 holdes det dysleksikonferanse i kommunestyresalen, Tynset rådhus Målgruppe: foreldre, voksne dyslektikere, andre interesserte. Dysleksi Norge ved Åsne Midtbø Aas snakker om: - Hva kan jeg som forelder gjøre for å hjelpe mitt barn som har dysleksi?  Energiske Stig Kvalheim Rambø snakker om Mikrodaisy: presentasjon av hjelpemidle, bruk og rettigheter i forhold til disse. Dysleksikonferanse

05.03.2012
Glimt Planeter 2

Da har også Tolga skole på laget sine Glimt fra skolehverdagen. Det viser elever som er på tur, lager planeter eller driver med praktisk geometri. At det er kultur for læring er i alle fall sikkert. Området ligger fast i lenke på høyremarg på sidene til Tolga skole.

17.02.2012
UKM 1

Ungdommens kulturmønstring gikk i går av stabelen i Vidarheim. En fullsatt sal fikk oppleve mange fine innslag. Mest musikalsk, men en danser entret også scenen.

I kommunestyresalen var det utstillinger med bilder og andre innslag.

16.02.2012
Leselsyt 4996

Hele Vingelen skole har satt lesing på dagsorden i starten på året 2012. Mellomtrinnet var først ute og begynte allerede i uke 2 og holdt på til uke 5. Leselystprosjektet for småtrinnet pågikk i 3 uker. Begge trinnene avsluttet det hele med en fest på kveldstid. Småtrinnet inviterte foreldrene, mens mellomtrinnet feiret bare med elever, utkledd i kostymer. Her er noen bilder.

08.02.2012
Tolga skole ansikt

Tolga skole kan vise til et veldig imponerende resultat på de nasjonale prøvene. Gratulerer med en faglig sterk prestasjon og målrettet innsats over flere år!

9. trinn ved Tolga skole er nest best i landet på nasjonale prøver når vi tar gjennomsnitt av resultatene 2 år tilbake i tid. 

21.12.2011
Luciatog 2011 Lucia

Tradisjonen tro gikk årets 6.klasse ved Tolga skole lucia rundt omkring i bygda. Hvitkledde og med lys i hår, delte de ut pepperkaker til rørte tilskuere. Les mer og se bilder.

13.12.2011

FotoapparatI forbindelse med skolebrannen i 1997 ble alle gamle klassebilder borte. De fleste har vi fått kopier av, men vi mangler fortsatt bilder med avgangsklassene fra våren 1991, 1993 og 1994.  Hvis noen har disse bildene, så ønsker vi å få tatt en kopi. 
Kontakt Bente Høistad 62 49 65 30 på Tolga Skole eller Knut Sagbakken 62 49 65 00 på Kommunehuset 

05.12.2011
mattedag 4782

Høstens årlige matematikkdag tirsdag 22. november ble viet emnet statistikk. Elevene ble delt inni aldersblanda grupper. Her er noen bilder av ivrige unge realister.

28.11.2011
English day 5

Mellomtrinnet ved Vingelen skole gjennomførte «English day»på fredag. Elevene ble oppfordret til å ha på seg tilnærmet en uniform. Og så måtte de selvfølgelig snakke engelsk hele dagen. I første friminutt spiste de potetgull og sjokolade, og i matfri ble det servert «Fish and chips» akkurat som i England.

21.11.2011

Elevbedriften Pikekyss selger bakst på bestilling. De kan blant annet lage brød, knekkebrød, pikekyss og Sara Bernhard. For vareliste og kontaktinformasjon se vedlegg: Vareliste Pikekyss

17.11.2011
Gutt med bøker

Skoleruta 2012/2013 er klar. Den ligger fast i infoboksene i høyre marg på skolenes nettsider. Skoleruta 2012/2013

14.11.2011

freda'n logoVi er elevbedriften Freda'n - lunsj og pizza! Dere finner oss i Vidarheim på fredager kl. 11:00 til 11:35. Bestillinger tas senest 09:30 Priser: Pizzabit: 15,- og to for 25,- Hel pizza 110,- (langpanne) mugge med saft + 10,- Saft 5,- og mugge 15,-
Med vennlig hilsen

Freda'n – Lunsj og Pizza

14.11.2011
Mat

Det er klart for nye elevbedrifter ved Tolga skole. Også i år skal elevene prøve hvordan det er å drive sin egen virksomhet. I år har vi fire bedrifter:

-         En kantinebedrift

-         En bakstbedrift

-         En tjenestebedrift

-         En snacks/godteribedrift

14.11.2011

HuskonsertKulturskoleelevene ved Vingelen skole holdt denne uka huskonsert. Det ble en hyggelig stund hvor både Pinkl Floyd og Postmann Pat sto på repertoaret.

11.11.2011
Telemarkforsking

Telemarksforsking har gitt ut kulturindeks for 2011. Der kan vi lese at både biblioteket og kulturskolen på Tolga ligger på åttende plass i landet. For biblioteket er indikatorene tilvekst, utlån og besøk. For kulturskolen er indikatoren antall elever.Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker. Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Les hele indeksen her.

06.10.2011
Fra skolegården Tolga skole

NRK og Kommunal rapport har gjennomgått skolekvaliteten i norske skoler. Det er dyster lesning for mange, men det finnes unntak. Tolga er blant de 19 kommunene som får toppkarakter. Det vil si 5 eller 6. Skolen i Tolga er rangert som nr 14 i landet.

09.09.2011
Utvomming av rein

Onsdag var 17 elever fra 10. trinn ved Tolga skole med på reinsjakt i Forollhogna. Med seg hadde de jeger Kjetil Brodal. Etter tre timer i fjellet falt dyret. Før jul blir det duket for festmiddag med kortreist mat, laget av klassen. Hovedretten blir selvfølgelig onsdagens reinsfangst.

09.09.2011

Kontakt skole og utdanning

Sektorleder Oppvekst:  

Reidun Joten
Tlf: 413 31 883
Virksomhetsleder 
Tolga skole

Reidun Joten
Tlf: 413 31 883

Virksomhetsleder
Vingelen oppvekstsenter:
Ola Borgar Bakos

Tlf: 62 49 47 72

Virksomhetsleder
kulturskolen:
Berit Konstad Graftås

Tlf: 474 84 722

SFO Tolga skole
Roar Stenseth Strømli
Tlf: 404 37 452
SFO Vingelen skole
 

Tlf: 40 03 52 26