Tolga barnehage logoTolgas visjon:
Røtter i fortida, tro på framtida og læring i fellesskap.

 

Målsetting og kjennetegn:
Vi vil ha et oppvekstmiljø som gir trygge, glade, selvstendige og skapende barn.

 

Tolga kommunale barnehage  

          Knutshauåen barnehage

          Lyngbo barnehage

 

Vingelen skole og barnehage
          Vingelen barnehage

 

I Tolga sentrum finner du Lyngbo og Knutshauåen. I bygda Vingelen en mil vest for Tolga, ligger Vingelen barnehage.


Alle barnehagene har store og flotte lokaler. Barnehagene ligger fint til med kort avstand til skog og mark. I nærområdet har alle barnehagene tilgang til enten lavvo eller gapahuk. Vi ønsker å gi barna mange gode opplevelser og erfaringer ute i naturen.

Leder for samarbeidsutvalget er Aina Bredesen.

Nyheter

Tolga barnehageIngen husholdninger skal betale mer enn 6 % av inntekten sin, for en barnehageplass. I 2016 gjelder det for husholdninger med en samlet inntekt som er lavere enn 486 750 kroner pr. år. Foreldrebetalingen er i tillegg begrenset av maksimalprisen. Pr. 1.januar 2016 er maksimalprisen 2 655 kroner per måned, prisen for deltidsplass har økt tilsvarende. Disse bestemmelsene er i henhold til «Forskrift om foreldrebetaling i barnehage».

06.06.2016

tolga_barnehager_dekorelement_farge_liten72dpiSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2014. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august. Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema. Nytt av året er at det kan søkes elektronisk. 

Søknaden sendes Tolga kommune, 2540 Tolga 

21.02.2014

NIsse 5Ungene i Lyngbo barnehage besøkte mandag Dølmotunet, for å lete etter fjøsnissen. Inne i stallen, delvis gjemt i høyet fikk de øye på han.  På tur tilbake til barnehagen  gikk de innom nisseloftet på frivilligsentralen, og så på utstillingen av nissene der. Etterpå smakte det veldig godt med matpakke og varm kakao.

 

Alle foto: Lyngbo barnehage.

10.12.2013

SnorklippingMandag kveld ble Lyngbo barnehage utnevnt til trafikksikker barnehage med en egen flott trafikkgård på plass. Bjørnar Tollan Jordet (bildet) klippet snora sammen med barna, og ikke lenge etterpå var ungene i gang med å teste løypa.

Som trafikksikker barnehage forplikter man seg blant annet til å ha interne kontrollrutiner som skal ivareta trafikksikkerheten.

Foto: Sindre Riise.

24.09.2013

Trafikksikkerhet - bruke tau på turLyngbo barnehage vil i løpet av året bli en trafikksikker barnehage. Målet er å styrke og utvikle gode holdninger hos barna i forhold til trafikk og adferd i trafikken. De voksne skal være gode rollemodeller – dette gjelder både foreldre og personalet. Trygg trafikk har utarbeidet kriterier som et verktøy for barnehagen (barn–foreldr – personalet) for å sikre et godt og helhetlig trafikksikkerhetsarbeid.

13.05.2013
Vårpuss. Raking

I Knutshauåen har vi hatt årets dugnad, hvor vi har tatt vårpussen på lekeplassen.

Det var stort oppmøte av både barn, foreldre og personalet. Med så mange i aksjon var jobben gjort på litt over en time. Etterpå var det felles kveldsmat ute, i det fine vårværet.

07.05.2013
Barnehagedagen 13 barn på ski

Barnehagedagen ble markert med Tolga-barnehagenes varemerke: Gleden ved å være ute. Her er noen bilder fra en fin og aktiv stund ute i snø - og sol i Lyngbo barnehage.

13.03.2013
Pensjonister 2012

Det ble en trivelig kveld på Ivaregga da Tolga kommune takket av sju arbeidstakere som har valgt å gå over i pensjonistenes rekker dette året. Med god mat i trivelige omgivelser, flott sang fra husdikteren vår; Gudny Hagen Bakken, og livat musikk fra Johan Sundberg og brødrene Nygård, ble det en fin avslutning av yrkeskarrieren for de sju.

26.10.2012
Klovnen knut klokkespill

Latteren satt løst både hos barn og voksne da Klovnen Knut i dag besøkte Tolga bibliotek. Rundt 60 barn og en god del voksne fikk en veldig så festelig stund med klovnerier og ablegøyer. Publikum ble engasjert på ulike vis, og det var veldig stas å få komme fram på scena.

25.10.2012
Besøk i sansehagen 4

Hver måned besøker Lyngbo barnehage Omsorgstunet, noen ganger er vi inne og noen ganger ute. Denne gangen var det spennende leke med høstbladene, og etterpå smakte grillede pølser godt.

 

15.10.2012

Mangfold 2Dette barnehageåret er det barn og voksne fra 8 forskjellige nasjoner i barnehagen. I den forbindelse markerer vi nasjonaldagene til de respektive land. 3.oktober var det Tyskland sin nasjonaldag, og vi fikk litt kjennskap til flagget og hvor landet er på verdenskartet.  Antje som jobber i Lyngbo fortalte litt fra Tyskland, sang en tysk sang , barna fikk telle på tysk, og hun leste en tysk historie om Max og Moritz. Til lunsj ble det servert wienerpølser og potetsalat – etter tysk oppskrift.

04.10.2012
Sporenen etter skomakeren

Dette året arbeider Lyngbo barnehage med det lokale sagnet; Mannstenen.

Sagnet forteller om en skomaker som satt på Mannstenen og lappet sko på en søndag. Steinen hadde trolldom, og den likte ikke at det ble jobbet på en søndag.

Den straffet mannen ved at den plutselig åpnet seg og mannen ble slukt og ble til stein. Sagnet sier at vi ser merker etter mannen den dag i dag. Her er bilder fra tur til Mannstenen.

20.09.2012
12 barn leker

Vingelen barnehage, avd. Sumundsjordet har lagt ut nye bilder fra barnehagehverdagen. Her ser vi blide unger som får være med på alt fra å gi drikke til lam, være med på lesestund og utelek til besøk i grisebingen.
Nye glimt fra barnehagehverdagen

05.07.2012

Det er nå utfakturert SFO og barnehage for juni mnd. De som ble berørt av streiken har fått sin faktura redusert med de timer/dager barna mistet i forhold til dette. Dette fremgår av fakturaen.

11.06.2012
2012 Barnehagetreff 023

I dag har det vært arrangert barnehagetreff i Vidarheim. Alle de tre barnehagene viste fram det de hadde jobbet med kulturskolen i vinter. Temaet var musikkeventyr og sirkus. Invitasjon gikk ut til foreldre og besteforeldre, og de møtte villig opp. Etterpå ble det avholdt besteforeldrekaffe.

15.05.2012
Kylling 2012 a

Annet hvert år settes kyllingklekkeriet i gang i Lyngbo barnehage, og 1. mai kom årets første lille gule nøste ut av egget. Dette er en krevende, men populær begivenhet for både store og små. Her er noen bilder.

04.05.2012
Tolga barnehage

Fra mars 2012 gjelder nye vedtekter for Tolga kommunale barnehage.
Vedtatt i Tolga kommuenstyre 23. februar 2012. Vedtektene

07.03.2012
gutt og jente leser

I barnehagene i Tolga er det lånt ut nesten 1000 bøker gjennom Boktrasprosjektet siden prosjeketets oppstart i februar 2011. Etter to runder med bokkasser fra biblioteket, er økningen på hele 42%. Bøkene er også mye i bruk i barnehagehverdagen.

05.01.2012
Barnhagepersonell på kurs

Tirsdag 1.november var det planleggingsdag for personalet i Tolga kommunale barnehage hvor Tove H Tronstad fra Lions holdt kurset «Det er mitt valg». Dette var et pedagogisk opplegg for utvikling av sosial og emosjonell kompetanse med fokus på forebyggende arbeid. Dagens program var både teoretisk og praktisk. Med mye lek og gøy.

08.11.2011
Menn i barnehagen

I "Plattform for oppvekst og læring i Tolga kommune 2009-2019"står det at det skal være et målretta arbeid for å rekruttere mannlige medarbeidere i kommunens barnehager og skoler. I Vingelen barnehage er vi på god vei!

10.10.2011
Mor leser for barn

Nå er det satt ut nye samlinger med Boktras-bøker i barnehagene. Boktras er et lesetimulerende prosjekt som handler om bøker i bruk i barnehagehverdagen. Det er også plassert ut boksamlinger på alle barnehageavdelingene som gir barnehagens brukere muligheter til å låne med seg bøker hjem ved henting.

09.09.2011