Knutshauåen barnehage
Knutshauåen barnehage holder til "Gammelskola" i Tolga sentrum. Barnehagen består av avdelingene Nystua for barn mellom 0-3 år og Gammelstua for barn mellom 2-6 år. Uteområdet er stort og variert, og egner seg til mange ulike aktiviteter både sommer og vinter. Vi har lekestuer, sklier, klatrestativ og skibakker.

Barnehagen er åpen på hverdager fra kl. 7.00 - 16.30.

 

Styrer er Kristin W.Kokvoll . Virksomhetsleder er Astrid Moen.
Personalet teller 11 ansatte inkludert renholder. Vi har pedagogiske ledere med førskolelærerutdanning. 3 av assistentene er barne- og ungdomsarbeidere.

Leder for foreldrerådet er: Ragnhild Bjørnerheim Hynne.
Leder i samarbeidsutvalget: Ragnhild Bjørnerheim Hynne.

I barnehageåret 2017/2018 er det 21 barn i barnehagen.

 

Tema for barnehageåret 2017/2018:   

 

Nystua:

Vennskap og fellesskap – bli kjent, jeg og vi

Realfag – nærmiljø og sansene våre

Språk og litteratur

 

Gammelstua:

Vennskap og fellesskap

Realfag – tall, mengde, telling

Kunst, kultur og kreativitet

 

 

 

 

Årsplan 2017-2018 Månedsplan mars-Nystua Månedsplan mars-Gammelstua
Trafikksikkerhetsplan Knutshauåen Bilder
Nyheter
Snømann oppned

Vi er av de heldige i landet som har masse snø å boltre seg i for både store og små. I Knutshauåen barnehage har de laget en snømann av et noe uvanlig kaliber. Den er opp-ned. Se på de stilige bildene fra barnehagen.

01.03.2017

Babyer på babysangBarn som fyller ett år senest innen utgangen av august har rett til plass i en av kommunens barnehager fra august samme år.

Barn født i september, oktober og november får rett til barnehageplass fra den måneden de fyller ett år.

Jfr. Lov om barnehager § 12 a. Rett til barnehageplass er knyttet til hovedopptaket i den kommunen de bor.

23.01.2017

 

tolga_barnehager_dekorelement_farge_liten72dpiSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2017. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august. Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema.

Søknaden sendes Tolga kommune, 2540 Tolga 


Disse må levere ny søknad:
      Nye søkere
      De som ønsker endring av barnehageplassen  

 

Søknadsskjema barnehageplass (pdf)
Søknadsskjema barnehageplass (Word)

Søknadsskjema elektronisk 
Informasjon - søknad om barnehageplass  

Barnehagevedtektene 


 

 

23.01.2017

Ingen vet hvor haren hopper - Vi er på jaktKnutshauåen barnehage har vært på harejakt sammen med familien Bredesen. Vi brukte en dag i skogen for å se og lære hvordan dette foregikk.

Hunden «Lissie» fikk på seg oransje vest og GPS peileutstyr rundt halsen. Da kunne vi følge med på hvor hun bevegde seg og hvor mange meter vekk fra oss hun var.

20.10.2016
Pipp i Knutshauåen 1

Her om dagen fikk barna i Knutshauåen besøk av Pippi. Hun lurte på om hun kunne få flytte inn i barnehagen.

Det fikk hun lov til, og barna var med og fant et rom til henne. Pippi hadde med seg Herr Nilson, hesten sin, dyne, pute og bilder til å henge på veggen.

Hun spurte om barna kunne hjelpe henne med å flytte tingene på plass. Alle ble begeistret med på å bære seng, bord, stoler, komfyr, kjøkkenbenk og kjøkkenutstyr på plass. Når Pippi hengte et bilde opp- ned, protesterte barna på det. Pippi derimot sa at det var slik hun ville ha det, og da godtok de det. Klikk videre for å se bilder.

29.09.2016
Kalving 2

I Knutshauåen barnehage fikk vi se på kalving her om dagen. Vi er så heldige å ha garden til Trond Erlien som nærmeste nabo. Vi bruker mye tid på å følge med på hva han driver med på garden. Denne dagen gikk kuene ute på jordet. Vi oppdaget at det var ei ku som skulle kalve.

09.06.2016

Tolga barnehageIngen husholdninger skal betale mer enn 6 % av inntekten sin, for en barnehageplass. I 2016 gjelder det for husholdninger med en samlet inntekt som er lavere enn 486 750 kroner pr. år. Foreldrebetalingen er i tillegg begrenset av maksimalprisen. Pr. 1.januar 2016 er maksimalprisen 2 655 kroner per måned, prisen for deltidsplass har økt tilsvarende. Disse bestemmelsene er i henhold til «Forskrift om foreldrebetaling i barnehage».

06.06.2016
Barnehagedag barn som følge rmed

Tema for årets barnehagedag var "les for meg". Lyngbo og Knutshauåen barnehager besskte derfor Tolga bibliotek hvor Ellen Vibeke leste høyt fra bøker vist på storskjerm og Ingvild fra Kulturskolen stilte med sang og musikk. Ungene stortrivdes og viste at både lesing og musikk har de sansen for. Her er noen bilder fra barnehagedagen.

02.03.2016

Tolga barnehageTolga kommune, de ansatte og ledelsen i barnehagene er opptatt av å skape god kvalitet i barnehagene. Det foregår nå en brukerundersøkelse blant foreldre/foresatte som har barn i de tre barnehagene i Tolga kommune. Det er viktig at så mange som mulig svarer for at vi skal få et godt bilde  av hvordan brukerne ser på barnehagetilbudet som gis i kommunen. Svarfrist mandag 18. mai

13.05.2015

Tolga barnehageSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2015. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august.

Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema. Viser til informasjon om barnehagen, vedtekter og opptakskriterier på hjemmesiden. Klikk for å lese mer.

02.02.2015
Barnehagen 30 år

Knutshauåen barnehage har nylig feiret sin 30-årsdag.  I anledning dagen hadde de invitert May Elin Stenbro og Anne Marie Gjelten som jobba der ved oppstarten. De hadde også invitert de 14 første barna som gikk i barnehagen. Mari Østgård, på bildet, var en av dem.  Det var kjempemoro at begge fra personalet tok seg tid til å komme. Det ble mye mimring denne dagen.

30.09.2014

tolga_barnehager_dekorelement_farge_liten72dpiSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2014. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august. Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema. Nytt av året er at det kan søkes elektronisk. 

Søknaden sendes Tolga kommune, 2540 Tolga 

21.02.2014
Vårpuss. Raking

I Knutshauåen har vi hatt årets dugnad, hvor vi har tatt vårpussen på lekeplassen.

Det var stort oppmøte av både barn, foreldre og personalet. Med så mange i aksjon var jobben gjort på litt over en time. Etterpå var det felles kveldsmat ute, i det fine vårværet.

07.05.2013
Skidag 033 Hvil eller

Lyngbo og Knutshauåen har hatt felles ski- og akedag på Sæthersjordet.

En flott dag med glade, aktive barn. Her er noen bilder fra dagen.

18.03.2013

Barn leker på pallerSøknadsfristen for barnehageopptak 2013/2014 er 1. mars 2013. Hovedopptaket er fra 15.august. Søknadsskjema fås i barnehagene, servicetorget eller her på kommunens nettside. Barnehageplass. De som ønsker et annet barnehagetilbud enn det de har i dag, må søke på nytt.

21.02.2013
prosjekt sko mange malte sko

I høst har Knutshauåen barnehage jobbet med tema: sko. Dette har vært et spennende prosjekt. Sko har vi alle et forhold til. Vi har tatt for oss det lokale sagnet om Mannsteinen, vært på tur for å se på steinen og  vi har lært hva en skomaker er. Hver dag har vi hatt «Dagens sko».

23.11.2012
Klovnen knut klokkespill

Latteren satt løst både hos barn og voksne da Klovnen Knut i dag besøkte Tolga bibliotek. Rundt 60 barn og en god del voksne fikk en veldig så festelig stund med klovnerier og ablegøyer. Publikum ble engasjert på ulike vis, og det var veldig stas å få komme fram på scena.

25.10.2012

Det er nå utfakturert SFO og barnehage for juni mnd. De som ble berørt av streiken har fått sin faktura redusert med de timer/dager barna mistet i forhold til dette. Dette fremgår av fakturaen.

11.06.2012
2012 Barnehagetreff 023

I dag har det vært arrangert barnehagetreff i Vidarheim. Alle de tre barnehagene viste fram det de hadde jobbet med kulturskolen i vinter. Temaet var musikkeventyr og sirkus. Invitasjon gikk ut til foreldre og besteforeldre, og de møtte villig opp. Etterpå ble det avholdt besteforeldrekaffe.

15.05.2012
Tolga barnehage

Fra mars 2012 gjelder nye vedtekter for Tolga kommunale barnehage.
Vedtatt i Tolga kommuenstyre 23. februar 2012. Vedtektene

07.03.2012
samer 3

Knutshauåen har hatt samer som tema i januar. Vi har lest bøker, sett på bilder og lært mye om norges urbefolkning. Vi har joika, lært å telle til tre på samisk og vi har laga en sameleir i barnehagen. Tema ble avslutta med å feire samefolkets dag man.6.februar på samedagen. Vi heiste flagget, hadde på oss penklær og laga finnbiff til mat.

07.02.2012
gutt og jente leser

I barnehagene i Tolga er det lånt ut nesten 1000 bøker gjennom Boktrasprosjektet siden prosjeketets oppstart i februar 2011. Etter to runder med bokkasser fra biblioteket, er økningen på hele 42%. Bøkene er også mye i bruk i barnehagehverdagen.

05.01.2012
Barnhagepersonell på kurs

Tirsdag 1.november var det planleggingsdag for personalet i Tolga kommunale barnehage hvor Tove H Tronstad fra Lions holdt kurset «Det er mitt valg». Dette var et pedagogisk opplegg for utvikling av sosial og emosjonell kompetanse med fokus på forebyggende arbeid. Dagens program var både teoretisk og praktisk. Med mye lek og gøy.

08.11.2011
Lek

Regjeringen.no skriver på sin nettside at Folkehelseinstituttet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har utarbeidet en rapport om tidlig barnehagestart. Et av hovedfunnene er at tidlig barnehagestart ikke er skadelig for barn flest.

30.09.2011
Mor leser for barn

Nå er det satt ut nye samlinger med Boktras-bøker i barnehagene. Boktras er et lesetimulerende prosjekt som handler om bøker i bruk i barnehagehverdagen. Det er også plassert ut boksamlinger på alle barnehageavdelingene som gir barnehagens brukere muligheter til å låne med seg bøker hjem ved henting.

09.09.2011