Lyngbo

Lyngbo barnehage ligger i Tolga sentrum i et stille og rolig boligområde på Sjukehusmoen. Uteområdet er trygt og godt med blant annet gapahuk og klatrevegg.

Barnehagen består av to avdelinger: Røsslyngen for barn mellom 0-3 år og Tollkroken for barn mellom 2 til 6 år. 


Barnehagen ligger i nærheten av både lysløype, fotballbaner og skogsterreng. Nærmeste nabo er Tolga omsorgstun.

 

 

 

Lyngbo er åpen på hverdager fra kl. 7 til 16.30.


Enhetsleder er Astrid Moen. Personalgruppa teller 10 personer inkludert renholder. Barnehagen har virksomhetsleder og pedagogiske ledere med førskoleutdanning, og flere av assistentene er utdannet barne- og ungdomsarbeidere.


Leder i foreldrerådet er Frode Rusten.

Leder i samarbeidsutvalget (Felles for Tolga kommunale barnehage) er: Ragnhild Bjørnerheim Hynne.

 

I Barnehageåret 2017/2018 er det 23 barn i barnehagen.  

 

Lyngbo sitt satsningsområder i 2017/2018 : 
Fokus på matematikk og naturfag – Å ta i bruk barnehagens uteområde og nærområde med fokus på matematikk og naturfag.
Eventyr og fortellinger.

 

Lyngbo sitt gjennomgående innhold hvert år:    

·         Trafikk og trafikksikkerhet

·         Språkstimulering for flerspråklige barn

·         Natur og friluftsliv

·         Kortreist mat – Tolga dyrker måltidet

·         Dokumentasjon og vurdering

·         Lesefrø

·         Aldersbestemt innhold – med utgangspunkt i de sju fagområdene

·         Årets gang

 

Årsplan 2017-2018

Månedsoversikt - Mars - Røsslyngen

Månedsoversikt - Mars - Tollkroken Bilder fra barnehagehverdagen Kriterier trafikksikker barnehage Bilder fra temaet trafikksikkerhet

 

Nyheter

Babyer på babysangBarn som fyller ett år senest innen utgangen av august har rett til plass i en av kommunens barnehager fra august samme år.

Barn født i september, oktober og november får rett til barnehageplass fra den måneden de fyller ett år.

Jfr. Lov om barnehager § 12 a. Rett til barnehageplass er knyttet til hovedopptaket i den kommunen de bor.

23.01.2017

 

tolga_barnehager_dekorelement_farge_liten72dpiSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2017. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august. Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema.

Søknaden sendes Tolga kommune, 2540 Tolga 


Disse må levere ny søknad:
      Nye søkere
      De som ønsker endring av barnehageplassen  

 

Søknadsskjema barnehageplass (pdf)
Søknadsskjema barnehageplass (Word)

Søknadsskjema elektronisk 
Informasjon - søknad om barnehageplass  

Barnehagevedtektene 


 

 

23.01.2017

Tolga barnehageIngen husholdninger skal betale mer enn 6 % av inntekten sin, for en barnehageplass. I 2016 gjelder det for husholdninger med en samlet inntekt som er lavere enn 486 750 kroner pr. år. Foreldrebetalingen er i tillegg begrenset av maksimalprisen. Pr. 1.januar 2016 er maksimalprisen 2 655 kroner per måned, prisen for deltidsplass har økt tilsvarende. Disse bestemmelsene er i henhold til «Forskrift om foreldrebetaling i barnehage».

06.06.2016
Barnehagedag barn som følge rmed

Tema for årets barnehagedag var "les for meg". Lyngbo og Knutshauåen barnehager besskte derfor Tolga bibliotek hvor Ellen Vibeke leste høyt fra bøker vist på storskjerm og Ingvild fra Kulturskolen stilte med sang og musikk. Ungene stortrivdes og viste at både lesing og musikk har de sansen for. Her er noen bilder fra barnehagedagen.

02.03.2016
1. Ungene blir kjent med Tarkus

Lyngbo barnehage har oppdatert alle bildene på nettsida si. I tillegg har det blitt lagt inn bildet fra arbeidet med temaet trafikksikkerthet. Ta gjerne en titt på bildene du også. En ting som er sikkert er at ungene i barnehegen i Tolga har det bra.

16.09.2015

Tolga barnehageTolga kommune, de ansatte og ledelsen i barnehagene er opptatt av å skape god kvalitet i barnehagene. Det foregår nå en brukerundersøkelse blant foreldre/foresatte som har barn i de tre barnehagene i Tolga kommune. Det er viktig at så mange som mulig svarer for at vi skal få et godt bilde  av hvordan brukerne ser på barnehagetilbudet som gis i kommunen. Svarfrist mandag 18. mai

13.05.2015

Hundekjøring i Lyngbo 1Lyngbo barnehage har også i år fått kjøre hundespann med Heidi Øien.

Hun stilte med slede og fire hunder, og alle barna i barnehagen fikk en liten runde ved Sætershallen. Det var en stor opplevelse og begivenhet å få kjøre hundespann sjøl! Klikk deg inn på saken for å se flere bilder.

 

17.03.2015

Tarkus snakker til barnaTolga kommune har skrevet intensjonsavtale om å bli en av fylkets første trafikksikre kommuner, og vi har allerede fått en trygg og flott trafikksikker barnehage med fokus på trafikk og Tarkus; Lyngbo barnehage.  Nå inviterer Trygg Trafikk til kurs på Malmplassen Gjestegård, der de ønsker å dele tips og erfaringer fra Lyngbo, slik at flere barnehager i Nord-Østerdalen blir trafikksikre innen utgangen av 2016. Kurset er 19. og 20.mai kl. 09.00-15.30. For mer informasjon og påmelding se her

 

 

03.03.2015

Tolga barnehageSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2015. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august.

Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema. Viser til informasjon om barnehagen, vedtekter og opptakskriterier på hjemmesiden. Klikk for å lese mer.

02.02.2015

Førjulsstund på Omsorgstunet 1Lyngbo barnehage  var tirsdag på sin årlige førjulssangstund på omsorgstunet for å underholde beboerne med julesanger. Dette i samarbeid med Ingvild og Berit fra kulturskolen, og  noen elever fra teatergruppa som spilte skuespillet « Den lille bygda som glemte at det var jul».

17.12.2014

Refleksdag 1Torsdag 16. oktober ble refleksdagen markert i Lyngbo barnehage. Beltedyret "Tarkus" kom med reflekser til alle barna i barnehagen. Det er viktig å lære seg betydningen av å se og bli sett i trafikken! Klikk inn på saken for å se flere bilder.

17.10.2014

Førerkort 1Lyngbo barnehage ble høsten 2013  en trafikksikker barnehage, og har gjennom hele året jobbet med å styrke og utvikle barnas gode holdninger til trafikk og adferd i trafikken. I trafikkopplæringen har barnehagen blitt kjent med «Tarkus – barnas trafikkvenn» - et opplegg utarbeidet av Trygg Trafikk. Torsdag 8.mai gjennomførte barna et lite trafikkurs, hvor det ble  gjennomgått noen regler og trafikkskilt på trafikkgården. Tilslutt fikk de utdelt ett bevis – «Førerkort» som gjelder for sykkel og tråtraktor på Tolga. Klikk deg inn på saken for å se bilder.

09.05.2014

April Tollkroken uke 15 032Det har blitt en tradisjon å klekke kyllinger om våren i barnehagen. Annet hvert år henter vi egg, låner oss rugekasse og starter ruginga. En spennende og lærerik prosess for ungene. Når kyllingene blir for store, så «flytter» de inn på Helblad gården. Dit går ungene ofte på besøk for å se på dyra resten av året. Klikk deg inn på saken for å se flere bilder.

 

 

16.04.2014

LyngboBarn fra Lyngbo barnehage var i dag på besøk på omsorgstunet. De hadde laget glasslykter som nå skal pynte opp stua på sykehjemmet. Alle på sykehjemmet sender en stor takk!

10.04.2014

Vaffeldagen 1Lyngbo barnehage har i dag markert den store vaffeldagen. Med strålende vær og glade barn som koste seg ute med nystekte vafler, ble dagen skikkelig markert.

25.03.2014

tolga_barnehager_dekorelement_farge_liten72dpiSøknadsfrist til hovedopptaket for plass i barnehage er 1.mars 2014. Barnehagene starter nytt barnehageår 15.august. Alle barnehagene har felles søknadsskjema, både papir- og elektronisk skjema. Nytt av året er at det kan søkes elektronisk. 

Søknaden sendes Tolga kommune, 2540 Tolga 

21.02.2014

NIsse 5Ungene i Lyngbo barnehage besøkte mandag Dølmotunet, for å lete etter fjøsnissen. Inne i stallen, delvis gjemt i høyet fikk de øye på han.  På tur tilbake til barnehagen  gikk de innom nisseloftet på frivilligsentralen, og så på utstillingen av nissene der. Etterpå smakte det veldig godt med matpakke og varm kakao.

 

Alle foto: Lyngbo barnehage.

10.12.2013

BursdagsfestMandag 14.oktober markerte Lyngbo barnehage sin 35- årsdag. Feiringa var for dagens barnehagebarn og de ansatte. Det ble servert hjemmelagde hamburgere og brød, marsipankake og brus.

 

I tillegg ble barnehagen overrasket av Tolga Bondelag og Tolga Bil og Landbruksverksted som kom med en traktor og tilhenger i forbindelse med den nye trafikkgården som er opprettet.

16.10.2013

SnorklippingMandag kveld ble Lyngbo barnehage utnevnt til trafikksikker barnehage med en egen flott trafikkgård på plass. Bjørnar Tollan Jordet (bildet) klippet snora sammen med barna, og ikke lenge etterpå var ungene i gang med å teste løypa.

Som trafikksikker barnehage forplikter man seg blant annet til å ha interne kontrollrutiner som skal ivareta trafikksikkerheten.

Foto: Sindre Riise.

24.09.2013
suppe 002

Lyngbo barnehage har  fokus på kortreist mat, og i dag var barnehagen ute på  tur og plukket brennesle i nærmiljøet. Det var fornøyde unger som plukket, og etterpå så smakte årets første brenneslesuppe veldig godt!

04.06.2013

Trafikksikkerhet - bruke tau på turLyngbo barnehage vil i løpet av året bli en trafikksikker barnehage. Målet er å styrke og utvikle gode holdninger hos barna i forhold til trafikk og adferd i trafikken. De voksne skal være gode rollemodeller – dette gjelder både foreldre og personalet. Trygg trafikk har utarbeidet kriterier som et verktøy for barnehagen (barn–foreldr – personalet) for å sikre et godt og helhetlig trafikksikkerhetsarbeid.

13.05.2013
Skidag 033 Hvil eller

Lyngbo og Knutshauåen har hatt felles ski- og akedag på Sæthersjordet.

En flott dag med glade, aktive barn. Her er noen bilder fra dagen.

18.03.2013
Barnehagedagen 13 barn på ski

Barnehagedagen ble markert med Tolga-barnehagenes varemerke: Gleden ved å være ute. Her er noen bilder fra en fin og aktiv stund ute i snø - og sol i Lyngbo barnehage.

13.03.2013

Barn leker på pallerSøknadsfristen for barnehageopptak 2013/2014 er 1. mars 2013. Hovedopptaket er fra 15.august. Søknadsskjema fås i barnehagene, servicetorget eller her på kommunens nettside. Barnehageplass. De som ønsker et annet barnehagetilbud enn det de har i dag, må søke på nytt.

21.02.2013
Hundespannkjøring 090

Lyngbo barnehage har i dag fått kjøre hundespann med Heidi Øien. Lyngbo er faste tilskuere på Femundløpet hvert år. Vi har også vært med å pynte utendørs de siste årene, og vært med å «rydde» opp igjen etterpå. I år var vi så heldig at Heidi ville stille med hunder og kjøre alle barna i barnehagen en liten runde rundt fotballbanen. Det var en stor begivenhet å få kjøre hundespann sjøl.

08.02.2013
Pensjonister 2012

Det ble en trivelig kveld på Ivaregga da Tolga kommune takket av sju arbeidstakere som har valgt å gå over i pensjonistenes rekker dette året. Med god mat i trivelige omgivelser, flott sang fra husdikteren vår; Gudny Hagen Bakken, og livat musikk fra Johan Sundberg og brødrene Nygård, ble det en fin avslutning av yrkeskarrieren for de sju.

26.10.2012
Klovnen knut klokkespill

Latteren satt løst både hos barn og voksne da Klovnen Knut i dag besøkte Tolga bibliotek. Rundt 60 barn og en god del voksne fikk en veldig så festelig stund med klovnerier og ablegøyer. Publikum ble engasjert på ulike vis, og det var veldig stas å få komme fram på scena.

25.10.2012
Besøk i sansehagen 4

Hver måned besøker Lyngbo barnehage Omsorgstunet, noen ganger er vi inne og noen ganger ute. Denne gangen var det spennende leke med høstbladene, og etterpå smakte grillede pølser godt.

 

15.10.2012

Mangfold 2Dette barnehageåret er det barn og voksne fra 8 forskjellige nasjoner i barnehagen. I den forbindelse markerer vi nasjonaldagene til de respektive land. 3.oktober var det Tyskland sin nasjonaldag, og vi fikk litt kjennskap til flagget og hvor landet er på verdenskartet.  Antje som jobber i Lyngbo fortalte litt fra Tyskland, sang en tysk sang , barna fikk telle på tysk, og hun leste en tysk historie om Max og Moritz. Til lunsj ble det servert wienerpølser og potetsalat – etter tysk oppskrift.

04.10.2012
Sporenen etter skomakeren

Dette året arbeider Lyngbo barnehage med det lokale sagnet; Mannstenen.

Sagnet forteller om en skomaker som satt på Mannstenen og lappet sko på en søndag. Steinen hadde trolldom, og den likte ikke at det ble jobbet på en søndag.

Den straffet mannen ved at den plutselig åpnet seg og mannen ble slukt og ble til stein. Sagnet sier at vi ser merker etter mannen den dag i dag. Her er bilder fra tur til Mannstenen.

20.09.2012

Det er nå utfakturert SFO og barnehage for juni mnd. De som ble berørt av streiken har fått sin faktura redusert med de timer/dager barna mistet i forhold til dette. Dette fremgår av fakturaen.

11.06.2012
2012 Barnehagetreff 023

I dag har det vært arrangert barnehagetreff i Vidarheim. Alle de tre barnehagene viste fram det de hadde jobbet med kulturskolen i vinter. Temaet var musikkeventyr og sirkus. Invitasjon gikk ut til foreldre og besteforeldre, og de møtte villig opp. Etterpå ble det avholdt besteforeldrekaffe.

15.05.2012
Kylling 2012 a

Annet hvert år settes kyllingklekkeriet i gang i Lyngbo barnehage, og 1. mai kom årets første lille gule nøste ut av egget. Dette er en krevende, men populær begivenhet for både store og små. Her er noen bilder.

04.05.2012
Tolga barnehage

Fra mars 2012 gjelder nye vedtekter for Tolga kommunale barnehage.
Vedtatt i Tolga kommuenstyre 23. februar 2012. Vedtektene

07.03.2012
gutt og jente leser

I barnehagene i Tolga er det lånt ut nesten 1000 bøker gjennom Boktrasprosjektet siden prosjeketets oppstart i februar 2011. Etter to runder med bokkasser fra biblioteket, er økningen på hele 42%. Bøkene er også mye i bruk i barnehagehverdagen.

05.01.2012
Barnhagepersonell på kurs

Tirsdag 1.november var det planleggingsdag for personalet i Tolga kommunale barnehage hvor Tove H Tronstad fra Lions holdt kurset «Det er mitt valg». Dette var et pedagogisk opplegg for utvikling av sosial og emosjonell kompetanse med fokus på forebyggende arbeid. Dagens program var både teoretisk og praktisk. Med mye lek og gøy.

08.11.2011
Barn ser på kalv

Da er månedsplanen for oktober lagt ut for Røsslyngen og Tollkroken. Ungene kan se fram til en høstmåned med husdyr som tema. Noen får dra på teater, og det blir turdag til Knutshauåen.

30.09.2011
Lek

Regjeringen.no skriver på sin nettside at Folkehelseinstituttet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har utarbeidet en rapport om tidlig barnehagestart. Et av hovedfunnene er at tidlig barnehagestart ikke er skadelig for barn flest.

30.09.2011
Mor leser for barn

Nå er det satt ut nye samlinger med Boktras-bøker i barnehagene. Boktras er et lesetimulerende prosjekt som handler om bøker i bruk i barnehagehverdagen. Det er også plassert ut boksamlinger på alle barnehageavdelingene som gir barnehagens brukere muligheter til å låne med seg bøker hjem ved henting.

09.09.2011